Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Οι ερασιτέχνες του θεάτρου στην Ηλεία έχουν πλέον το δικό τους Φεστιβάλ»

«Οι ερασιτέχνες του θεάτρου στην Ηλεία έχουν πλέον το δικό τους Φεστιβάλ»

1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος»

Το τριήμερο 6, 7 και 8 Μαΐου, στον Πολυχώρο Αμαλιάδας

Το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος» είναι γεγονός. Όπως ανακοινώθηκε χθες, το τριήμερο 6, 7 και 8 Μαΐου, στον Πολυχώρο Αμαλιάδας, ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ηλεία, αλλά και από την Αχαΐα και την Θεσπρωτία, θα γεμίσουν με πολιτισμό τη ζωή μας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης το Φεστιβάλ παίρνει το όνομα του αείμνηστου Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλου. «Τιμούμε τον φίλο μου και συνοδοιπόρο μου Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο. Δίνει το όνομά του στο Φεστιβάλ. Ο Ανδρέας έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου και έχει δικαιωθεί για τη στάση του. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ονομάσουμε το Φεστιβάλ «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος», καθώς το ερασιτεχνικό θέατρο ήταν η ζωή του».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε:  «Σήμερα είναι η στιγμή να δηλώσουμε πως υλοποιούμε το όραμα για ένα χώρο όπου οι ερασιτέχνες άνθρωποι του θεάτρου της Ηλείας θα έχουν το δικό τους Φεστιβάλ. Το πρώτο Φεστιβάλ που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός όλων των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της περιοχής μας. Οι παλιές φυλακές της Αμαλιάδας πλέον είναι Δημοτικό Θέατρο της Αμαλιάδας».

Ακολούθως μίλησαν εκπρόσωποι θεατρικών ομάδων της Ηλεία και συγκεκριμένα ο Χάρης Κότσιφας από τους «Ερασιτέχνες» Αμαλιάδας, ο Τάσος Φραγκιάς από τις «Παρεμβάσεις» Αμαλιάδας, η Καλλιόπη Κοσμοπούλου από τις «Αποχρώσεις» Αμαλιάδας και οι Ανδρέας Λευτεριώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Θεατρική ομάδα Γαστούνης.

Ακόμα, στην σημασία του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα αναφέρθηκε και ο γιος του Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλου, ο συνάδελφος δημοσιογράφος Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος.

Τέλος, ο Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε:  «Τους ευχαριστώ όλους και τους συγχαίρω για την επιμονή τους να κάνουν το μεράκι τους πράξη πολιτισμού. Είναι αυτό που μας λείπει σε αυτή την περιοχή και σε όλη τη χώρα για να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ