Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος»: Δραματική έκκληση για αποστολή φαρμάκων στη Μαριούπολη

Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος»: Δραματική έκκληση για αποστολή φαρμάκων στη Μαριούπολη

Απευθύνει στους πολίτες ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος»

Έκκληση για τη συγκέντρωση και αποστολή φαρμάκων στη μαρτυρική Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπου οι κάτοικοι αντιστέκονται ηρωικά δίχως νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ηλεκτρικό, απευθύνει ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος».

 Επείγον μήνυμα για την συγκέντρωση γαζών και φαρμάκων, απέστειλε στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μιχ. Ροδόπουλο, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων της Μαριούπολης, την ώρα που η  πτώση της Μαριούπολης θεωρείται θέμα χρόνου, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από αυτήν..

Τα φάρμακα και άλλα είδη στην Ηλεία συγκεντρώνονται  στην κατασκήνωση Σκαφιδιάς και στην Πάτρα στην οδό Αγίου Νικολάου 62.

«Υπάρχουν πολλοί  τραυματίες στη Μαριούπολη, οι οποίοι  μεταφέρονται στο Νοσοκομείο που ανοίγει αλλά δεν έχει  τα αναγκαία φαρμακευτικά υλικά» τόνισε ο κ. Ροδόπουλος.

Προσφορά κατοίκων της Πεύκης

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του συλλόγου «ο Φάρος» απευθύνει ευχαριστήριο στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πεύκης του δήμου Πύργου κ. Γρηγ. Ξουλεή, για την προσφορά οικονομικής βοήθειας των κατοίκων, προς ενίσχυση της φιλοξενίας  των Ουκρανών προσφύγων  στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς.

Μάλιστα ο κ. Ροδόπουλος απεύθυνε πρόσκληση στους  κατοίκους της Πεύκης προκειμένου να φιλοξενηθούν κατά  τις εορταστικές εκδηλώσεις το τριήμερο του Πάσχα.

Επίσης εξήρε και την προσφορά άλλων κατοίκων,  επαγγελματιών, ανθρώπων της εκκλησίας, για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια που γίνεται  για την αξιοπρεπή παραμονή των προσφύγων στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ