Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Τσιμπημένα»... τα νηστίσιμα

«Τσιμπημένα»… τα νηστίσιμα

Την τιμητική τους έχουν τα σαρακοστιανά εδέσματα λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας

«Τσιμπημένες» είναι οι τιμές στα σαρακοστιανά με τους καταναλωτές να περιορίζουν τις αγορές τους μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Καλαμάρια, θράψαλα, χταπόδια, γαρίδες σουπιές, μύδια… μοιάζουν να έχουν την τιμητική τους αυτές της ημέρες, καθώς η πλειοψηφία των  καταναλωτών νηστεύει ενόψει της κορύφωσης του Θείου Δράματος έως και την Ανάσταση.

Γιάννης Τοπιντζής – κατάστημα Τοπιντζής

«Ήδη έχει ξεκινήσει η τροφοδοσία γενικότερα για την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Προηγήθηκε η Κυριακή των Βαΐων όπου υπήρξε κατάλυση ιχθύος οπότε  όλα τα ψαροειδή που δεν ήταν νηστίσιμα μπήκαν στο Κυριακάτικο τραπέζι. Η κίνηση κρίνεται σχετικά ικανοποιητική. Ο κόσμος βέβαια ψωνίζει προσεκτικά και λιγότερες ποσότητες καθώς δυστυχώς έχουμε μία αύξηση σε όλα τα προϊόντα την οποία προσπαθούμε να ελέγχουμε. Ο κόσμος ψωνίζει κυρίως για την Μεγάλη εβδομάδα , τα νηστίσιμα προϊόντα όπως καλαμάρι, χταπόδι, γαρίδες σουπιές και διάφορα άλλα που μπορούν να «στολίσουν» το τραπέζι της νηστείας. Ευχόμαστε στον κόσμο Καλή Ανάσταση και πάνω από όλα υγεία».

Ανδρέας Μπαντούνας- καταστήματα Μπαντούνας

«Η νηστεία της σαρακοστής κορυφώνεται την Μεγάλη Εβδομάδα. Κύρια προϊόντα στο τραπέζι είναι τα καλαμάρια, οι γαρίδες, σουπιές , χταπόδι κι άλλα νηστίσιμα, όπως θράψαλα και μύδια. Οι τιμές φέτος είναι σε κάποια προϊόντα λίγο αυξημένες και σε κάποια άλλα προϊόντα έχουν μείνει σταθερές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς σαν καταστήματα έχουμε εφοδιαστεί για το τραπέζι της Μεγάλης Εβδομάδας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία νηστήσιμων και θαλασσινών προϊόντων. Η αγορά δεν έχει δείξει και τα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των αυξήσεων τόσο ως προς τα τρόφιμα, όσο και στην καθημερινότητα (καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα). Ευελπιστούμε  ότι την Μεγάλη εβδομάδα θα κορυφωθεί η κίνηση σε όλα τα καταστήματα, θα βγει ο κόσμος έξω και θα έχει μία καλύτερη διάθεση. Όλη η αγορά είναι μία αλυσίδα δεν είναι μόνο τα καύσιμα ή τα τρόφιμα. Παρά την οικονομική δυσκολία που υπάρχει έχει διαπιστωθεί ότι όταν δημιουργείται μία λίγο πιο καλή διάθεση, τότε ο καταναλωτής θα βρει το κίνητρο και θα πάει στα μαγαζιά να ψωνίσει. Ευχόμαστε στο κόσμο, υγεία, καλές γιορτές και καλό Πάσχα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ