Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠασχαλιάτικες εκδηλώσεις στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς για τους ομογενείς Ουκρανίας

Πασχαλιάτικες εκδηλώσεις στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς για τους ομογενείς Ουκρανίας

Με την παρουσία δεκάδων προσφύγων από την Ουκρανία, θα εορταστεί το Πάσχα στις κατασκηνώσεις της  Ιεράς Μητρόπολης στην Σκαφιδιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος» κ. Μιχ. Ροδόπουλο,  εντός της ερχόμενης Μεγάλης Εβδομάδας  και συγκεκριμένα το Μ. Σάββατο  πρόκειται να έλθουν  περίπου 80  ομογενείς από την Ουκρανία, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στην Πάτρα, όπου διαμένουν προσωρινά.

Ήδη ο σύλλογος προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις στην κατασκήνωση Σκαφιδιάς  προκειμένου να υποδεχτεί τους πρόσφυγες, στους οποίους την Κυριακή του Πάσχα  θα παρατεθεί  πασχαλιάτικο τραπέζι.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και τη Δευτέρα του Πάσχα, με εκδηλώσεις  για τους ανθρώπους που βιώνουν το ξεριζωμό και τον όλεθρο του πολέμου.

Όπως τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Ροδόπουλος, στις εκδηλώσεις  μπορούν να παραβρεθούν και όσοι  κάτοικοι επιθυμούν από την ευρύτερη περιοχή.

Να τονιστεί ότι αυτή τη στιγμή στην Σκαφιδιά βρίσκονται 19 πρόσφυγες, ενώ δύο οικογένειες ομογενών φιλοξενούνται ήδη σε σπίτια στο Άργος και την Σπάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ