Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΛιμάνι Κατακόλου: Για πρώτη φορά τοποθετείται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης

Λιμάνι Κατακόλου: Για πρώτη φορά τοποθετείται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης

Δήμαρχος Πύργου: «Συμβάλλουμε συνεχώς με κάθε μέσο στη βελτίωση υπηρεσιών στο λιμάνι μας»

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, 24ωρης καταγραφής, σύμφωνα με το σχέδιο ασφαλείας, τοποθετήθηκε στο χώρο του ISPS του λιμένα Κατακόλου, αναβαθμίζοντας αισθητά την ασφάλειά του.

Για πρώτη φορά, το λιμάνι του Κατακόλου αποκτά ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης και καθίσταται από τα πλέον ασφαλή της χώρας.

Στο χώρο βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π. Κώστα Καραγιάννη και τον υπεύθυνο ασφαλείας του λιμένα Κατακόλου Γιάννη Καμπιώτη.

Μαζί τους, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους και ο διοικητής Λιμενικής αστυνομίας Δημήτρης Στριγγλής, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του συστήματος και τις δυνατότητές του από τον ανάδοχο του έργου Κώστα Γεράνιο.

 «Σήμερα έχουμε ακόμη μια δράση ενίσχυσης της ασφάλειας του λιμανιού, για τους επισκέπτες και τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Δόθηκαν σε λειτουργία οι κάμερες στις προβλήτες ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε κακή πρόθεση ή και διαγνωστικά.

Συμβάλλουμε συνεχώς με κάθε μέσο στη βελτίωση υπηρεσιών στο λιμάνι μας. Είχαμε ένα λιμάνι με ελάχιστες υπηρεσίες και σήμερα στέκεται σε ένα σαφώς αξιοπρεπές επίπεδο σε υπηρεσίες παροχής», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Το τέλος επιβατών

 Αναφορικά με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι το επόμενο βήμα είναι το Δ.Λ.Τ.Π. να διεκδικήσει και το τέλος επιβατών. «Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και το Λιμεναρχείο, να ελέγξουμε τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσουμε πλέον και το τέλος επιβατών σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφάλειας».

Εικόνα και στις δύο προβλήτες

Μιλώντας για το σύστημα παρακολούθησης ο υπεύθυνος ασφαλείας του λιμένα Κατακόλου, Γιάννης Καμπιώτης δήλωσε: «Είναι μια σημαντική μέρα για το λιμάνι Κατακόλου. Για πρώτη φορά, τοποθετήθηκαν κάμερες με ένα καταγραφικό που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε την πλήρη εικόνα και στις δύο προβλήτες και να είμαστε πιο τυπικοί και εναρμονισμένοι με τον κώδικα ISPS. Κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια κι ήταν μεγάλο πλήγμα σε σχέση με την κρουαζιέρα.

Τώρα πια, και σε συνδυασμό με τους σεκιούριτι που θα έχουμε σύντομα, το λιμάνι θα αναβαθμιστεί σημαντικά στον τομέα ασφαλείας και θα λειτουργεί σύμφωνα με το σχέδιο, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει εδώ και χρόνια».

Τέλος, ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Κώστας Καραγιάννης, υπογραμμίζοντας την αναβάθμιση ασφαλείας του λιμένα Κατακόλου, δήλωσε:

«Είναι ένα πολύ λειτουργικό και σύγχρονο έργο, που πληροί όλες τις προδιαγραφές όπως ορίζει ο νόμος. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος όταν ήταν στο «τιμόνι» του Λιμενικού Ταμείου και πλέον τίθεται σε εφαρμογή. Με την εγκατάσταση του συστήματος παρακολούθησης, το λιμάνι του Κατακόλου είναι πλέον αναβαθμισμένο, από τα πιο ασφαλή στη χώρα, κι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εταιριών κρουαζιερόπλοιων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ