Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποκατάσταση Πανεπιστημιακών Τμημάτων τώρα!

Αποκατάσταση Πανεπιστημιακών Τμημάτων τώρα!

Να μπουν στο μηχανογραφικό με εισακτέους η Μουσειολογία και η Γεωπονία

Ηλεία: ο μοναδικός χαμένος Νομός στην Ελλάδα από την περιβόητη «αναδιάρθρωση» του ακαδημαϊκού χάρτη

Επιμέλεια: Μ. Δημητρόπουλος, Α. Αγγελίδου

Με μοναδική χαμένη σε όλη την Ελλάδα, την Ηλεία, αναμένεται να ανακοινωθεί και φέτος ο αριθμός των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα. Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει δώσει στους Πρυτάνεις των ΑΕΙ παράταση της προθεσμίας για την υποβολή  των προτάσεων έως τις 20 Απριλίου, με την ανακοίνωση του μηχανογραφικού να προσδιορίζεται  μέχρι τέλος του μήνα ή  τις πρώτες ημέρες του Μάη.

Το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα που θα «τελειώσει» και τυπικά τη Γεωπονία και τη Μουσειολογία δεν έχει υπογραφεί από την Υπουργό προς το παρόν, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η κυβέρνηση παρά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί «αναδιάρθρωσης» του ακαδημαϊκού χάρτη, συνάντησε πλήρη άρνηση από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, πλην Πανεπιστημίου Πατρών. Δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση για άλλες αλλαγές, καθώς όπως όλοι πλέον αναγνωρίζουν η «αναδιάρθρωση» εξαντλήθηκε στην Ηλεία.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως στην «ΠΡΩΤΗ», αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ηλεία και τα Πανεπιστημιακά της Τμήματα. Είναι απολύτως απαραίτητο όλοι οι θεσμικοί φορείς να πιέσουν προκειμένου να μπουν στο μηχανογραφικό με εισακτέους τόσο η Μουσειολογία, όσο και η Γεωπονία. Η αποκατάσταση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας, είναι το ελάχιστο που οφείλει η Πολιτεία απέναντι στην ξεκάθαρη κοροϊδία που στήθηκε εις βάρος του Νομού μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ