Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ: Το πρώτο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων...

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ: Το πρώτο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στη βόρεια Ηλεία

-Μαρίνος: «Δείκτης Πολιτισμού η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα»

-Ν. Γεωργόπουλος: «Έχουμε περιθάλψει 150 αδέσποτα»

Οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στα όριά του, αναμένεται να δώσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πηνειού, αφού θα είναι ο πρώτος Δήμος στη Βόρεια Ηλεία που δημιουργεί Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.

Στον Δήμο Πηνειού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου, έχει ήδη ιδρυθεί «Φιλοζωϊκός Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης αδέσποτων ζώων» ενώ υπεβλήθη πρόταση για κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων και προμήθειας ειδικού οχήματος για την περισυλλογή , μεταφορά και φιλοξενία τους στο Καταφύγιο.

Πρόταση στον «Φιλόδημο ΙΙ»

Συγκεκριμένα για το θέμα ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Τηρούμε πιστά τις νομοθετικές διατάξεις και διασφαλίζουμε την ευζωία και προστασία των αδέσποτων ζώων, γιατί πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείκτης του πολιτισμού μας. Μετά την ίδρυση Φιλοζωϊκού Συλλόγου ο Δήμος μας υπέβαλε πρόταση  με τίτλο “Κατασκευή και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων” για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”. Παράλληλα θα γίνει προμήθεια συνοδευτικού εξοπλισμού και οχήματος περισυλλογής και μεταφοράς των αδέσποτων. Με τη δημιουργία της απαιτούμενης υποδομής και τη διαμόρφωση των κατάλληλων εγκαταστάσεων τα αδέσποτα ζώα θα εξασφαλίσουν προσωρινή παραμονή και περίθαλψη και θα απαλλαγούν από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την ανεξέλεγκτη παραμονή τους στους δρόμους.

All-focus

Να σημειώσουμε όμως ότι το ζήτημα της διαχείρισης και φιλοξενίας των ζώων συντροφιάς επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων. Πρέπει να δοθούν στους Δήμους τα χρήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς και να καλυφθεί το λειτουργικό κόστος των υποδομών αυτών σε μόνιμη και σταθερή βάση. Βέβαια παρά τις όποιες δυσκολίες, παραμένει  πεποίθηση μας ότι  τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία  τους την προσφέρουμε».

Υπέρογκο το κόστος

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, υπεύθυνος για τα αδέσποτα, κ. Νίκος Γεωργόπουλος, δήλωσε: «Το ενδιαφέρον και η συμβολή του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου για το μείζον θέμα των αδέσποτων, παρά τις δυσκολίες, είναι μεγάλο. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, το νομοθετικό πλαίσιο είναι ελλιπές. Ο Δήμος δαπανά πολλά χρήματα και το Κράτος μας επιστρέφει μόνο το 15% των δαπανών. Μέχρι σήμερα έχουμε περιθάλψει περίπου 150 ζώα (εμβόλια, αποπαρασίτωση, τσιπάρισμα, στειρώσεις) και έχουμε υιοθετήσει 95 ζώα. Έχουμε τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες  σε σημεία που συχνάζουν αδέσποτα. Καθήκον μας είναι να περισυλλέγουμε τα αδέσποτα, να τα φροντίζουμε και στη συνέχεια να τα αφήνουμε ελεύθερα στο σημείο που τα βρήκαμε».

All-focus
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ