Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕργασίες επισκευής και βελτίωσης του «Λιούρδειου» Παιδικού σταθμού και του 2ου δημοτικού...

Εργασίες επισκευής και βελτίωσης του «Λιούρδειου» Παιδικού σταθμού και του 2ου δημοτικού σχολείου από το δήμο Πύργου

«Λίφτινγκ» σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Ακολουθούν οι Παιδικοί σταθμοί Επιταλίου, Καράτουλα, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου, το Γυμνάσιο Επιταλίου και η μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου

Ένα ευρύ πρόγραμμα επισκευών κτιρίων,παιδικών σταθμών και σχολείων, όπως και βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας αυτών,  σε συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ, εξελίσσεται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου.

Ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα προστεθεί ένας ακόμη σημαντικός αριθμός στο σύνολο των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων που θα δεχτεί εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης.

Ήδη δύο μεγάλα έργα πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο: οι εργασίες αποκατάστασης και ζημιών στον “Λιούρδειο” Παιδικό σταθμό και η μόνωση στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύργου.

Τα δύο αυτά κτίρια επισκέφτηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία των εργασιών και να ενημερωθούν από τον εργολάβο για την εξέλιξη των έργων.

 Στον «Λιούρδειο» Παιδικό σταθμό, παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος.

Λιούρδειος Παιδικός σταθμός: Για την ασφάλεια των παιδιών και την αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου

Ήδη έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επισκευές στο Λιούρδειο παιδικό σταθμό, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, τον μόνο ιδιόκτητο παιδικό σταθμό στον ιστό της πόλης.

Σκοπός του έργου, είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση του παιδικού σταθμού σε επίπεδο κτιρίου και περιβάλλοντα χώρου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προσπελασιμότητα των παιδιών και η ασφαλής και άνετη διαμονή τους.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνονται παρεμβάσεις, μετά από πολλά χρόνια, στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς. Ειδικά στο “Λιούρδειο”, σημειώνονται πολλές φθορές, κι ήταν ένα πάγιο αίτημα όλων των εκπαιδευτικών και των γονέων. Με τις παρεμβάσεις που γίνονται στους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους του Λιούρδειου, ο σταθμός γίνεται πιο φιλικός για τα παιδιά» σημειώνει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Γιάννης Αργυρόπουλος «Θα φιλοξενηθούν 70 παιδιά»

Μετά το τέλος των εργασιών, ο Λιούρδειος παιδικός σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει 70 παιδιά από τα 25 που δέχεται σήμερα, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. «Ουσιαστικά θα απορροφήσει τα παιδιά των άλλων δύο παιδικών σταθμών της πόλης, που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση της παλιάς λέσχης Αξιωματικών. Ο Δήμος Πύργου, είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την παραχώρηση και την αξιοποίηση του κτιρίου για τη δημιουργία δεύτερου παιδικού σταθμού στον Πύργο» σημειώνει ο κ. Αργυρόπουλος.

Επιπλέον, με το συγκεκριμένο έργο λύνεται και ένα χρονίζον πρόβλημα, αυτό της πυρασφάλειας του κτιρίου, αναγκαίο για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα ανατεθεί η εργολαβία για την επισκευή και βελτίωση όπως και την πυρασφάλεια και στους άλλους δύο δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στο Επιτάλιο και το Καράτουλα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

Εργασίες μόνωσης στο 2οΔημοτικό σχολείο

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται και οι εργασίες μόνωσης της οροφής του 2ου γυμνασίου Πύργου. Ένα σημαντικό πρόβλημα που οδήγησε το προηγούμενο διάστημα σε προσωρινό «κλείσιμο» τεσσάρων τάξεων για την ασφάλεια των μαθητών.

Παράλληλα οι κ.κ. Αντωνακόπουλος και Αργυρόπουλος ξεναγήθηκαν από τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Σάκη Διαμαντόπουλο στο χώρο των λυόμενων αιθουσών όπου ο προαύλιος χώρος θα διαμορφωθεί και θα πλακοστρωθεί με κυβόλιθους. Στην ίδια εργολαβία, ενσωματώνονται και οι εργασίες συντήρησης των υδραυλικών εγκαταστάσεων στο 3οΓυμνάσιο Πύργου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν κι οι διαδικασίες για την μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου από τον Άγιο Ιωάννη στο παλιό Γυμνάσιο Μυρτιάς (η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει με τη νέα σχολική χρονιά), όπως και το έργο επισκευής του Γυμνασίου Επιταλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ