Στον Πύργο τα παιδιά του γαλλικού σχολείου Saint Thomasd’AquinVeritas

387

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το 2ο Γυμνάσιο της πόλης

Υποδοχή από το  δήμαρχο Παν. Αντωνακόπουλο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Τους μαθητές, και καθηγητές του γαλλικού γυμνασίου Saint Thomasd’ Aquin Veritas, που εδρεύει στην περιοχή της Λυών, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Η επίσκεψη των παιδιών στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αδελφοποίησης του γαλλικού σχολείου με το 2ο Γυμνάσιο Πύργου και η υποδιευθύντρια και καθηγήτρια Φυσικής του Saint Thomasd’AquinVeritas, είναι η Πυργιώτισσα κ. Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και μίλησε για την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

 Αναφέρθηκε στις ομορφιές του Κατακόλου αλλά και την ιστορία της Αρχαίας Φειάς όπως καταγράφεται στα Ομηρικά έπη. Επιπλέον μίλησε για τις μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών που «γέννησε» η πόλη του Πύργου ή έζησαν εδώ και υπογράμμισε τη φιλία που υπάρχει ανά των ετών με την Ελλάδα και τη Γαλλία που επισφραγίζεται με το σύνθημα «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία».

Τέλος πρόσφερε σε όλους τους καθηγητές το ιστορικό βιβλίο του Δήμου Πύργου για τη «Συμβολή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821» και αναμνηστικές κάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια σε όλα τα παιδιά.

Η κ. Γιαννοπούλου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου για την θερμή υποδοχή, του πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο με το σήμα του σχολείου, και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της παραμονής τους στην περιοχή, τονίζοντας ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αποκόμισαν  τις καλύτερες εντυπώσεις.