Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα των επετειακών...

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων

  • Στον Πύργο για τις επετειακές εκδηλώσεις θα βρεθεί αύριο εκπροσωπώντας την κυβέρνηση  ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τούρνας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο την κυβέρνηση θα εκπροσωπίσει ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τούρνας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις στον Πύργο.

Στην Π.Ε. Ηλείας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μαρία Μπίλια στην Αρχαία Ολυμπία, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος και Αθλητισμού, Εθελοντισμού – Ολυμπισμού, Δημήτριος Νικολακόπουλος στον Πύργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης στη Ζαχάρω, ο βοηθός Περιφερειάρχη με  αρμοδιότητες σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την Π.Ε. Ηλείας, Χρήστος Μπιλίρης στην Αμαλιάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στον Πύργο

  • Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. κ.α.

11 π.μ. Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Μνημείο Εθνικής Αντιστάσεως (Επαρχείο).

  • Παρασκευή  25 Μαρτίου 2022

7 π.μ. Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

8 π.μ. Έπαρση της σημαίας στο άγαλμα Κολοκοτρώνη

10 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού. Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Αικατερίνη Παρασκευοπούλου.

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα Κολοκοτρώνη (πλατεία 25ης Μαρτίου) και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11.00 π.μ Παράθεση δεξίωσης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο από τον Δήμαρχο Πύργου.

11.30 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μανωλοπούλου μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, τμήματος του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων, Λαογραφικών Ομίλων, Σωματείων, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ