Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟλοκληρώθηκε η παραλαβή ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Ουκρανίας στην...

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Ουκρανίας στην Π.Ε. Ηλείας: Προσφορά αλληλεγγύης στους πληγέντες του πολέμου

Στη «πρώτη γραμμή» ξανά ο σύλλογος Γυναικών Πύργου

Συγκινητική ήταν  η ανταπόκριση  κατοίκων και επαγγελματιών στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, για τη συγκέντρωση  στην Π.Ε. Ηλείας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Ουκρανίας,  που ζουν τη φρίκη του πολέμου.

Την  αξιέπαινη αυτή προσπάθεια έφερε σε πέρας με επιτυχία ο σύλλογος Γυναικών «οι Πυργιώτισσες», έπειτα από πρωτοβουλία του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος» και ήδη τα περισσότερα από τα είδη εστάλησαν στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, προκειμένου εν συνεχεία να σταλούν στη χώρα που αυτή την εποχή δοκιμάζεται σκληρή, μετά από την εισβολή της Ρωσίας.

Τρόφιμα, γλυκίσματα,  είδη ρουχισμού, παιδικά παιχνίδια,  ρούχα και πάνες, κλινοσκεπάσματα και παπλώματα, ξηρά τροφή και πολλά ακόμα προϊόντα, προσέφεραν  τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι της περιοχής.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι προσφορές ήταν πολύ  σημαντικές, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση στα μέλη του συλλόγου που εθελοντικά για άλλη μια φορά προσέφεραν  τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους.

«Όπως πάντα  ο σύλλογός μας στο θέμα της αλληλεγγύης είναι μπροστά  όχι μόνο  στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και όταν υπάρχει  ανάγκη  σε πολλές χώρες,  έχει βοηθήσει. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα τα αδέλφια μας στην Ουκρανία. Αρχικά κάναμε και μια γιορτή για τις γυναίκες της Ουκρανίας κι εν συνεχεία μαζέψαμε τρόφιμα από τους υπέροχους Πυργιώτες και από αυτούς που στηρίζουν  το σύλλογο και την προσπάθειά μας κάθε φορά. Μας ζήτησαν και μαζέψαμε  πάνες για τα παιδάκια, κλινοσκεπάσματα που είναι άθικτα , σεντόνια, ζυμαρικά και  πάρα πολλά άλλα  πράγματα. Ακόμα και από την προίκα τους νέα κορίτσια μας φέρανε  είδη με ετικέτες και φίρμες, για να τα στείλουμε στην Ουκρανία. Η απήχηση του κόσμου και επιχειρηματιών ήταν  συγκινητική και θα ήθελα να τονίσω  για έναν επαγγελματία στον Πύργο, η σύζυγος του οποίου μας έχει φέρει καινούργια είδη για τα παιδιά. Και τα προϊόντα  θα τα πάμε στο χώρο των κατασκηνώσεων Σκαφιδιάς, όπου θα τα παραλάβει ο σύλλογος Φάρος με όχημα που θα τα μεταφέρει  στην πρεσβεία, προκειμένου να  τα στείλει στην Ουκρανία. Επειδή το φουαγιέ που είχαμε μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Ηλείας το χρειάζεται η Περιφέρεια, πλέον η παραλαβή των ειδών θα γίνεται στο Επαρχείο όπου είμαστε κάθε Τετάρτη σαν σύλλογος γυναικών. Ευχαριστούμε τους αντιπεριφερειάρχες  κ.κ. Γιαννόπουλο και Κοροβέση για την ευγενική προσφορά τους να δοθεί ο χώρος» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντριάνα Αγγελακοπούλου.

«Τραγική η κατάσταση»

Εξάλλου το μέλος του συλλόγου Γυναικών Πύργου  κ. Γαληνή Μεταξά η οποία κατάγεται από την Ουκρανία και βρίσκεται πολλά χρόνια στην περιοχή μας  όπου έχει παντρευτεί, χαρακτήρισε ως πολύ δύσκολη έως τραγική την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πατρίδα της λόγω του πολέμου.

«Τα πράγματα εκεί  είναι πολύ δύσκολα. Καθημερινά χωριά, πόλεις έχουν στήσει δικά τους οδοφράγματα, όποιος μπορεί μαγειρεύει  για όλους και  τα αγόρια σιγά -σιγά φεύγουν καθημερινά για τον   πόλεμο. Η μαμά  μου εκεί δεν μπορεί να φύγει, η αδελφή μου έχει πάει στη Σλοβακία , η πρώτη εξαδέλφη μου με τρία μωρά βρίσκεται  στην Ιταλία και  η άλλη ξαδέλφη δεν ξέρω που είναι. Με μεγάλη δυσκολία φύγανε , γιατί είναι πολύ περπάτημα  για ώρες και  ημέρες. Εγώ είπα να στείλουμε τα προϊόντα αυτά πολύ μακριά εκεί που χρειάζονται στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και  στη Μαριούπολη, όπου είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για βοήθεια και εμείς εν συνεχεία τα στέλνουμε στην πρεσβεία της Ουκρανίας» τόνισε η κ. Μεταξά.

Επίσης η εθελόντρια του συλλόγου  κ.  Κωνσταντίνα Ραζή υπογράμμισε στην «ΠΡΩΤΗ» ότι «ο κόσμος ανταποκρίνεται και  συμμερίζεται όλη την κατάσταση και όντως προσφέρει όσο μπορεί και ότι μπορεί, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην Ουκρανία που πλήττεται από τον πόλεμο».

Η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Πύργου κ. Αντριάνα Αγγελακοπούλου.

Το μέλος του συλλόγου Γυναικών Πύργου  κ. Γαληνή Μεταξά η οποία κατάγεται από την Ουκρανία.

Η εθελόντρια του συλλόγου Γυναικών  κ.  Κωνσταντίνα Ραζή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ