Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Εφιάλτες» και «καρπαζοεισπράκτορες» με φόντο τον «ΗΡΑΚΛΗ»

Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Εφιάλτες» και «καρπαζοεισπράκτορες» με φόντο τον «ΗΡΑΚΛΗ»

Ανέβηκαν τα αίματα στην προχθεσινή συνεδρίαση

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου

Διπλή συνεδρίαση είχαμε το βράδυ της Τετάρτης για το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με την πρώτη συνεδρίαση να αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος πέρασε κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, «ναι» ψήφισαν 13 σύμβουλοι και «παρών» 5 (Ναμπίλ Μοράντ, Διονύσης Μάλιαρης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Δημόπουλος και Αντώνης Σοφιανός). Επίσης, υπήρξε κι ένα «λευκό» από τον Οδυσσέα Μανιά. Εισηγήτρια για το θέμα του προϋπολογισμού ήταν η Γεωργία Κακαλέτρη.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε ότι συγχαίρει την οικονομική υπηρεσία του δήμου για τον προϋπολογισμό. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα ανέφερε: «Αργήσατε να μας στείλετε τον προϋπολογισμό. Θα έπρεπε να το είχατε κάνει λίγο νωρίτερα. Δεν προέβλεπε κανένας την αύξηση του ρεύματος και των καυσίμων. Θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά».

Απευθυνόμενος αργότερα ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας στον κ. Μοράντ ανέφερε: «Η δημοτική αρχή τρέχει για νέες χρηματοδοτήσεις κι επιχορηγήσεις. Έχουμε προβλέψει για ρεύμα και για καύσιμα. Προβλέψαμε, για πρώτη φορά, για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του δήμου μας. Προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες αντάξιες των πολιτών και όπως τους είχαμε προεκλογικά υποσχεθεί».

«Δεν αφήνω αιχμές για τα οικονομικά του δήμου. Να έχουμε καλή συνεργασία θέλω για το καλό του δήμου μας», απάντησε από την πλευρά του ο Ναμπίλ Μοράντ.

Η δεύτερη συνεδρίαση

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ακολούθησε η δεύτερη συνεδρίαση με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη, εκ των οποίων την συζήτησε μονοπώλησε το τελευταίο θέμα με τίτλο «Ενημέρωση για το Σύνδεσμο αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» (Εισηγητής: Δήμαρχος Κος Λέντζας Ιωάννης)».

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος με αφορμή την αύξηση της τιμής ανά τόνο των Αστικών Στερεών Αποβλήτων που οδηγούνται στους οργανωμένους χώρους ταφής, τους οποίους διαχειρίζονται οι Φορείς Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, το οποίο προκάλεσε αντιπαραθέσεις αφορούσε τον σύνδεσμο ΗΡΑΚΛΗΣ.  Ήταν το θέμα στο οποίο υπήρξε ξέσπασμα του δημάρχου για τον ρόλο που έπαιξαν δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι … «συστρατεύτηκαν με τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, σε βάρος των δημοτών του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης».  Από τα «πυρά» του δημάρχου δεν ξέφυγαν οι Εκτορας Ρουμελιώτης και Διονύσης Μάλιαρης.

«Οι Εφιάλτες του Δήμου είστε εσείς»

Ο Γιάννης Λέντζας έκανε την πρόταση για δημιουργία νέας επιχείρησης αποχέτευσης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πρόταση που αποδέχτηκε ο Ναμπίλ Μοράντ. Ο κ. Λέντζας ανέφερε: «Υπέφερε ο Δήμος μας από συνδέσμους τα προηγούμενα χρόνια. Μας θεωρούσαν καρπαζοεισπράκτορες». «Οι Εφιάλτες του Δήμου είστε εσείς», είπε ο Γιάννης Λέντζας απευθυνόμενος στον Διονύση Μάλιαρη. «Είστε ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που με την ψήφο σας στηρίξατε τον Δήμο Πηνειού. Τα συμφέροντα είναι στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δεν είναι στον δήμο Πηνειού. Εσείς κύριε Μάλιαρη πιέζατε τον εργολάβο να μην υπογράψει την σύμβαση. Το ξεχνάτε; Εσείς που κόπτεστε».

«Είσαι αποτυχημένος Δήμαρχος», είπε ο Διονύσης Μάλιαρης στον Γιάννη Λέντζα για να του απαντήσει ο Δήμαρχος: «Πριν δυόμιση χρόνια ο κόσμος έδωσε 61 – 39. Κι αν θέλετε κι αν κρίνετε, επειδή με είπατε αποτυχημένο, εδώ είναι ο δρόμος. Σας προσκαλώ και σας προκαλώ και σε ενάμισι χρόνο αλλά τα αποτελέσματα πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μεγαλύτερα. Ο λαός εδώ είναι να αποφασίσει. Κατεβείτε και να δούμε ποιος είναι πιο αποτυχημένος».

Στην συνεδρίαση μίλησε και ο Χημικός Μηχανικός του «ΗΡΑΚΛΗ» Γιώργος Μπακογιάννης, ο οποίος έβγαλε στην… σέντρα τους Μαρίνο, Γεωργόπουλου, και Ρουμελιώτη, αναφέροντας πως επί 11 μήνες έκαναν δικά τους Δ.Σ. και δεν μπορούσε ο σύνδεσμος να διαμορφώσει προϋπολογισμό και κινδύνεψαν να χαθούν τα έργα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ