Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλεία“ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”: “Ιάσιο – η Αρχή της Επανάστασης του 1821”

“ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”: “Ιάσιο – η Αρχή της Επανάστασης του 1821”

Συμμετείχε ο Ηλείος Ιστορικός – Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος

*Θεόδωρος Λάμπρος:

“Ο Γεωργάκης Ολύμπιος υπήρξε ένας αγνός αγωνιστής

που έπεσε σαν άλλος “Λεωνίδας” στη Μολδοβλαχία

υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και τα ιδανικά του”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή με θέμα “Ιάσιο -Αρχή της Επανάστασης παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ η διαδικτυακή εκπομπή “ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” του web ΤV “ANIXNΕΥΣΕΙΣ” του κ. Παντελή Σαββίδη.

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής – επιστήμονας Ανδρέας Νικολόπουλος Κορμάς ανέλυσε μαζί με τους καλεσμένους τους Θεόδωρο Γιαννακόπουλο – Πολιτικό Επιστήμονα, Ιωάννα Μάστορα – Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Συγγραφέας και τον Ηλείο Ιστορικό, Συγγραφέα και Διαχειριστή του ιστορικού πόρταλ “Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821” Θεόδωρο Λάμπρο τις αιτίες που ξεκίνησε η Επανάσταση στο Ιάσιο, τα γεγονότα, τους πρωταγωνιστές και τις συνέπειες που είχε στους υπόδουλους Έλληνες που ξεσηκώθηκαν αμέσως μετά.

Ο Θεόδωρος Γιαννακόπουλος ανέλυσε τεκμηριωμένα όλα τα προεπαναστατικά γεγονότα μέχρι να φτάσουμε στην έκρηξη του κινήματος του Αλέξανδρου Υψηλάντη στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες ενώ η κ. Ιωάννα Μάστορα ανέλυσε την Επανάσταση στο Ιάσιο αλλά και την προσωπικότητα του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Ο Θεόδωρος Λάμπρος ανέλυσε την ζωή και την δράση του αγνού αγωνιστή Γεωργάκη Ολύμπιου και τον ηρωϊκό του θάνατο τονίζοντας οτι υπήρξε ένας αγνός αγωνιστής που έπεσε σαν άλλος “Λεωνίδας” υπερασπιζόμενος τα ιδανικά της πατρίδας του και την Ορθόδοξη πίστη του.

  Η εν λόγω εκπομπή είχε μεγάλη απήχηση αφού την παρακολούθησαν σχεδόν 2.000 άτομα, – γεγονός που δείχνει την απήχηση και το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι εκπομπές του “ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΕΔΩ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ