Με απόφαση του δήμου Πύργου: Στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου η μεταστέγαση του εσπερινού σχολείου

Την μεταφορά του εσπερινού σχολείου στο χώρο του 1ου γυμνασίου Πύργου όσο πιο άμεσα γίνεται προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθούν από την στέγαση του στις λυόμενες αίθουσες αποφάσισε ο Δήμος Πύργου, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος. Η σχετική απόφαση μεταστέγασης είχε ληφθεί το 2017 ωστόσο δεν είχε εφαρμοστεί καθώς υπήρξε αντίδραση από το σύλλογο γονέων του 1ου Γυμνασίου. Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ηλείας ζητά να δωθεί άμεσα λήση με το κτιριακό πρόβλημα για το εσπερινό σημειώνοντας: «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Πύργου για άμεση μεταστέγασή του.

Για πάνω από μια δεκαετία το Εσπερινό μαζί με το 1° ΓΕΛ Πύργου στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου, οι υποσχέσεις έχουν μείνει ακόμα στα χαρτιά. Το πρόβλημα έχει γίνει πλέον χρόνιο και αποδεικνύεται πόσο αληθινή είναι η ρήση: “Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”.

Οι μαθητές του Εσπερινού δεν είναι μαθητές ενός κατώτερου θεού, το αντίθετο μάλιστα. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ενήλικες, σκληρά εργαζόμενοι που λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών δεν τελείωσαν το σχολείο όταν έπρεπε. Βρήκαν όμως το κουράγιο, τη θέληση και πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να καλυτερεύσουν τους όρους ζωής τους.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα των μαθητών του Εσπερινού για την άμεση μεταστέγαση του σχολείου».

Φωτο: gymnasio

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ