Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ ιστορική εκκλησία στην Ιερά Μονή Σεπετού: Εξακολουθεί να είναι «λαβωμένη» από...

Η ιστορική εκκλησία στην Ιερά Μονή Σεπετού: Εξακολουθεί να είναι «λαβωμένη» από τα βράχια

Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στην Ι.Μ.

«Λαβωμένη», μετά την πτώση των τεράστιων βράχων, εξακολουθεί να είναι η ιστορική Ιερά Μονή Σεπετού  στην περιοχή της Αλιφείρας, η οποία το τελευταίο διάστημα «χτυπήθηκε» και από πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού!

Πριν από λίγους μήνες η «ΠΡΩΤΗ» έφερε στην επικαιρότητα τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η παλαιόκτιστη  εκκλησία της Μονής Σεπετού, της οποίας οι βράχοι στα τέλη του Γενάρη του 2020 χτύπησαν στην κορνίζα καθώς και στην άκρη του τρούλου, περνώντας κυριολεκτικά «ξυστά» από το ιστορικό κτίσμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και κατόπιν προσκλήσεως του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, την Ι.Μ. Σεπετού επισκέφτηκε στις αρχές του περασμένου  έτους κλιμάκιο του τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών,  αποτελούμενο από τους Καθηγητές κ. Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο (ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την περιοχή)  και Ιωάννη Κουκουβέλα και πραγματοποίησε αυτοψία στη Μονή Σεπετού που επλήγη από βραχοπτώσεις.

Οι καθηγητές Γεωλογίας διενήργησαν προκαταρκτικές μετρήσεις και έλαβαν αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με τη χρήση drone.

Εν συνεχεία εξάλλου εκ μέρους της Περιφέρειας υπήρξε ενδιαφέρον προκειμένου να γίνει παρέμβαση με την τοποθέτηση συρμάτων στο απόκρημνο σημείο, όπου κατέπεσαν τα βράχια στην εκκλησία του Σεπετού, χωρίς όμως  μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα, κάτι που επισημαίνεται και εκ μέρους των αρμοδίων της Ι.Μ.

Πολλαπλά κρούσματα

Στο μεταξύ, πέρα από τους κινδύνους διαρκείας που υπάρχουν στην Ι.Μ. Σεπετού λόγω της βραχόπτωσης,  το τελευταίο διάστημα προέκυψε και  έντονο πρόβλημα από την πανδημία του κορωνοϊού, στην πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται στη Μονή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», από κορωνοϊό νοσούν οι 5 από τους επτά ανθρώπους της Ι.Μ.  (4 μοναχές και ο υπερήλικας  ιερέας πατήρ Γιώργος  που για πολλά χρόνια είχε την ευθύνη της λειτουργίας της)!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας  των προαναφερόμενων  είναι αρκετά  επιβαρυμένη και  από το ότι  στο σύνολό τους είναι  ανεμβολίαστοι.

Το γεγονός  των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Σεπετό επιβεβαίωσε και ο σεβ. Μητροπολίτης Ολυμπίας-Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διευκρίνισε ότι  τα μέλη της Μονής δεν εμβολιάστηκαν λόγω  υποκείμενων νοσημάτων που είχαν και δεν επιτρεπόταν να το πράξουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ