Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠεριφερειάρχης Πελοποννήσου στην «ΠΡΩΤΗ» για τον οριζόντιο οδικό άξονα προς Ηλεία: «Μέγα...

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην «ΠΡΩΤΗ» για τον οριζόντιο οδικό άξονα προς Ηλεία: «Μέγα έργο για όλη την Πελοπόννησο»!

Παρέδωσε στο υπουργείο Υποδομών  την προμελέτη για τον δρόμο 95 χιλιομέτρων

Π. Νίκας: «Το τμήμα θα είναι  από Γύθειο, Σπάρτη, Μεγαλόπολη, Αρχ. Ολυμπία, Πύργο,  μέχρι το  Κατάκολο!»

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του ζωτικής σημασίας οδικού άξονα Λεύκτρο-Μεγαλόπολη-Αρχ. Ολυμπία, για την Ηλεία  αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο, παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στην «ΠΡΩΤΗ» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας.

Ήδη ο κ. Νίκας  παρέδωσε χθες στο υπουργείο  την προμελέτη για τον δρόμο 95 χιλιομέτρων , η οποία όπως τόνισε μπορεί να χρηματοδοτηθεί από Ταμείο Ανάκαμψης.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν χρήματα στο Ταμείο Ανάκαμψης και  πρέπει να μπει κατά προτεραιότητα  στο εθνικό σχεδιασμό , αφού πρόκειται για μέγα έργο για ολόκληρη την Πελοπόννησο, με οριζόντια διασύνδεση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Την οριζόντια διασύνδεση ο κ. Νίκας την προσδιόρισε στους νομούς Αρκαδίας, τη Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ηλείας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Γύθειο, Σπάρτη, Μεγαλόπολη, Αρχ. Ολυμπία, Πύργο μέχρι το  Κατάκολο!

Ωστόσο όπως αποκάλυψε στην «ΠΡΩΤΗ», για το συγκεκριμένο έργο δέχεται πολιτικές πιέσεις  τόσο από την πλευρά της Αρκαδίας λόγω του τμήματος Τρίπολη- παράκαμψη Λαγκαδίων-Αρχ. Ολυμπία όσο και  της Μεσσηνίας, για το δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα…

«Έχω προβλήματα διάφορα και δεν είναι εύκολο πολιτικά το έργο, αφού από την Αρκαδία μου λένε για την παράκαμψη Λαγκαδίων και  από τη Μεσσηνία φωνάζουν για το Καλό Νερό Τσακώνα. Έχω αντιδράσεις αλλά δεν ακούω κανέναν για ένα τέτοιο  σημαντικό έργο όπως είναι αυτό που θα φτάσει μέχρι το Κατάκολο!» υπογράμμισε ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου, ο οποίος  εξήρε  την προβολή και στήριξη που λαμβάνει  το θέμα του εν λόγω οδικού άξονα, μέσω της «ΠΡΩΤΗΣ» καθώς και άλλων μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα ο κ. Νίκας τις προσεχείς ημέρες  θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο  Παπαθανάση,  για το θέμα της δημιουργίας ελεύθερου πανεπιστημίου   που θα γίνει στην περιοχή της Μεγαλόπολης, από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (απολιγνιτοποίηση).

«Υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου στήριξης της Μεγαλόπολης, αφού το  εν λόγω Ταμείο έχει πάρα πολλά χρήματα. Και αφού τελειώσαμε με το δρόμο Πύργος-Πάτρα, πρέπει πάση θυσία να κάνουμε τον οριζόντιο άξονα, που  είναι θέμα προτεραιότητας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Συνέντευξη για το δρόμο

Στο μεταξύ για την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υποδομών αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε για τις συζητήσεις που αφορούν το δρόμο «Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία» που έχει στρατηγική αξία για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Θα διασυνδέει το δρόμο Πάτρα  – Πύργος και τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

 «Φαίνεται ότι υπάρχει οικονομική δυνατότητα για την υποστήριξη ενός τέτοιου έργου. Εμείς ζητήσαμε να ενταχθεί στους εθνικούς στόχους μεγάλων οδικών έργων και μας το υποσχέθηκαν. Σύντομα, θα είναι στην περιοχή μας ο Υπουργός κ. Καραμανλής. Η Μεγαλόπολη πρέπει να γίνει συγκοινωνιακός κόμβος» είπε ο κ. Νίκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ