Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤοποθετήθηκε στο βιολογικό καθαρισμό Πύργου: Aυτοματοποιημένο κλειστό σύστημα παρακολούθησης εισόδου-εξόδου βυτίων

Τοποθετήθηκε στο βιολογικό καθαρισμό Πύργου: Aυτοματοποιημένο κλειστό σύστημα παρακολούθησης εισόδου-εξόδου βυτίων

Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ: «Μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τα βυτιοφόρα που έρχονται για να αδειάσουν τα λύματα στο χώρο»

Ολοκληρώθηκε ακόμη ένα μεγάλο σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΠ για την καλύτερη και πιο σύγχρονη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού Πύργου. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εισόδου-εξόδου βυτίων μεταφοράς βοθρολυμάτων τέθηκε σε εφαρμογή για την πιο σύγχρονη και άμεση πρόσβαση στο χώρο, χωρίς καθυστερήσεις.

Το χώρο του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου  με τον διευθυντή της υπηρεσίας Νίκος Καλαμπρέζο, τον τεχνικό διευθυντήΔημήτρη Βασιλόπουλο και τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας κι επιβλέποντα μηχανικό της λειτουργίας του Βιολογικού, Γιάννη Βένδρα.

Μιλώντας για το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης, η κ. Τζανέτου δήλωσε: «Μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τα βυτιοφόρα που έρχονται για να αδειάσουν τα λύματα στο χώρο του Βιολογικού. Καταγράφεται η διέλευσή τους μέσω ηλεκτρονικής κάρτας που θα έχουν στην κατοχή τους οι ιδιώτες. Και φυσικά τα έργα δεν σταματούν εδώ. Ακολουθούμε με σταθερό βηματισμό το πρόγραμμά μας, το οποίο υλοποιούμε με τη στήριξη και αμέριστη βοήθεια του δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. Όπως έχει τονίσει και ο κ. Αντωνακόπουλος, η ΔΕΥΑΠ εκσυγχρονίζεται. Οφείλω δε, να τονίσω την ουσιαστική συμβολή του αντιπροέδρου Γιώργου Καραστέργιου στις προσπάθειες που κάνουμε για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

Σημαντικά έργα

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ αναφέρθηκε επίσης και στα έργα που θα ακολουθήσουν. Ήδη έχει κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος και αναμένεται η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις ώστε να αυτονομηθεί ενεργειακά ο βιολογικός και να μειωθεί σημαντικά το κόστος λειτουργίας του.

 Επίσης σύντομα συμβασιοποιείται η τοποθέτηση επιπλέον ηλεκτρονικών ρολογιών καταγραφής κατανάλωσης (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ), και από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» θα χρηματοδοτηθεί το έργο ελέγχου της ποιότητας νερού.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ βασικά τα έργα που διεκδικούμε ώστε να προχωρήσουμε σε ακόμη ανώτερο επίπεδο την υπηρεσία μας» κατέληξε η κ. Τζανέτου.

Ο κ. Βένδρας, αναλύοντας τη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού από την άφιξη των λυμάτων μέχρι τον διαχωρισμό αυτών και το τελικό αποτέλεσμα τόνισε πως: «Ο Βιολογικός καθαρισμός του Πύργου είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ