Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Μάχη» των ιατρών της ΝΜ Πύργου για δύο ασθενείς - για έναν...

«Μάχη» των ιατρών της ΝΜ Πύργου για δύο ασθενείς – για έναν 19χρονο και έναν 53χρονο αντίστοιχα

Αναζητώντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ Covid

*Οι δύο ασθενείς των οποίων η υγεία παρουσίασε επιδείνωση, δεν ήταν εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού

**Κλειστή παραμένει η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Πύργου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού

Με τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευομένων να αυξάνει δραματικά στην χώρα και με τις διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ Covid-19 να είναι κυριολεκτικά μετρημένες  στα δάκτυλα του χεριού, επανέρχεται το ζήτημα της λειτουργίας των κλινών της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Πύργου που βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου έδωσαν μάχη αναζητώντας κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για δύο συμπολίτες μας που τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Πύργου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» πρόκειται για έναν 19 και έναν 53χρονο άνδρα των οποίων η κατάσταση της υγείας τους παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση- ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο ασθενείς που έφτασαν στο νοσοκομείο δεν ήταν εμβολιασμένοι. Και για τα δύο περιστατικά οι γιατροί αναζήτησαν κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση, εκείνη του 53χρονου, βρέθηκε διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ιωαννίνων(!).

Την ίδια στιγμή ασφυκτική παραμένει και η κατάσταση στις δύο κλινικές covid που λειτουργούν στο Νοσοκομείο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν χθες στις δύο κλινικές ενώ ιδιαίτερα περιορισμένος είναι ο αριθμός των κλινών που απομένουν για τη νοσηλεία νέων ασθενών.

Ο αριθμός των ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα και φτάνουν στο νοσοκομείο Πύργου αυξάνει μέρα με την ημέρα, την ίδια στιγμή που διοίκηση και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη προκειμένου να στηρίξουν την λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου.

«Έφυγε» από ανακοπή

Με την πίεση στο νοσοκομείο Πύργου να αυξάνει σημαντικά χθες είχαμε και ένα θλιβερό περιστατικό. Μία 61χρονη γυναίκα από τον Πύργο,  που παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοϊού «έφυγε» πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς την ώρα που την οδηγούσαν στον θάλαμο με τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες η άτυχη γυναίκα έμοιαζε να είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένη, ενώ ρωτούσε διαρκώς γιατρούς και νοσηλευτές για το τι έχει. Την ώρα της μεταφοράς της, στο θάλαμο των υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού, η γυναίκα έχασε της αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, για την ίδια ήταν ήδη πολύ αργά ενώ όλα δείχνουν ότι η άτυχη 61χρονη υπέστη ανακοπή πριν καν βγει το pcr test στο οποίο είχε υποβληθεί.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ