Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Πηνειού: Παραίτηση Παναγιώτη Κυριαζή από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου

Δήμος Πηνειού: Παραίτηση Παναγιώτη Κυριαζή από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου

«Την τελευταία διετία βιώσαμε την πλέον απαράδεκτη και προσβλητική λειτουργία του Δ.Σ. με τις  δια περιφοράς συνεδριάσεις του οργάνου», τονίζει στην επιστολή του

Την παραίτησή του από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πηνειού υπέβαλλε ο ιατρός Παναγιώτης Κυριακής αμέσως μετά την συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες που έγινε την Κυριακή. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κυριαζής θέτει μία σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού, τονίζοντας πως «οι δια περιφοράς  συνεδριάσεις των οργάνων προσβάλλοντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ταυτόχρονα ακυρώνοντας πλήρως το ρόλο τους».

Η επιστολή παραίτηση του Παναγιώτη Κυριαζή έχει ως εξής:

«Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πηνειού

Την τελευταία διετία βιώσαμε την πλέον απαράδεκτη και προσβλητική λειτουργία του ΔΣ , με τις  δια περιφοράς συνεδριάσεις του οργάνου.

Με πρόσχημα τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της πανδημίας οι συνεδριάσεις γίνονταν σχεδόν πάντα  δια περιφοράς  αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις μας για συνεδριάσεις σε ανοιχτό χώρο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, σε μεγάλους κλειστούς χώρους (αμφιθέατρα) ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε κάθε συνεδρίαση στην επιστολή μου έθετα μονότονα το ίδιο θέμα, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Στον δήμο μας, το μόνο μέτρο προστασίας που τηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια και απαρέγκλιτα ήταν και είναι οι δια περιφοράς  συνεδριάσεις των οργάνων προσβάλλοντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ταυτόχρονα ακυρώνοντας πλήρως το ρόλο τους.

Ενδεικτικά σημειώνω ότι ενώ τα προσυμβούλια της παράταξης της δημοτικής αρχής με τουλάχιστον 15 άτομα γίνονται κανονικά δια ζώσης , οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής με 7 άτομα γίνονται δια περιφοράς.

Προφανώς δεν τίθεται θέμα νομιμότητας , αλλά αντίληψης του τρόπου άσκησης της εξουσίας γενικότερα.

Στη σημερινή 9 Γενάρη  δια ζώσης  συνεδρίαση του ΔΣ (υποχρεωτική εκ του νόμου) εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες μου ελπίδες για πιο δημοκρατική και σοβαρή λειτουργία του ΔΣ, με ταυτόχρονο σεβασμό στους δημοτικούς συμβούλους .

Μικρός τόπος είμαστε και γνωριζόμαστε.

Με την ελπίδα για αφύπνιση, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πηνειού.

Γαστούνη 9-1-2022

Παναγιώτης Χρ. Κυριαζής

Γιατρός

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πηνειού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ