Κατά της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Λίμνης Πηνειού: Μαζεύουν υπογραφές, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

244

Συνάντηση είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων που συνορεύουν με τη λίμνη Πηνειού προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ενόψει της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στις εξωλίμνιες εκτάσεις του Φράγματος.

Οι Πρόεδροι είναι κατά της τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών και θα κεξινήσουν από την Δευτέρα την συγκέντρωση υπογραφών, ενώ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και νομικό αγώνα.

Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Εφύρα, οι Πρόεδροι αποφάσισαν τα εξής: «Από τη Δευτέρα το πρωί μαζεύουν υπογραφές από τους κατοίκους των χωριών που «ακουμπούν» στη Λίμνη και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και νομικό αγώνα . Ζητούν ξεκάθαρη θέση –απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το θέμα. Καταθέτουν αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων ζητώντας να ξεκαθαριστεί εάν και κατά πόσο μπορεί να αναπτυχθούν φωτοβολταϊκά δίπλα στην Αρχαία Ήλιδα και πάνω στην Αρμάτοβα το σημείο που άφηναν, στην αρχαιότητα, τα όπλα τους όλοι όσοι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα θα ζητηθεί από τους Δημοτικούς Σύμβουλους της ΔΕ Πηνείας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να καταθέσουν άμεσα την θέση τους. Κλείνοντας αποφασίστηκε πως ΟΠΟΙΟΣ με κάθε τρόπο επιχειρήσει να υποβαθμίσει την ΠΗΝΕΙΑ αυτόματα θεωρείται και είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ από το σύνολο των κατοίκων της περιοχής».