Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο κατεστραμμένο από τη φωτιά ιστορικό μονοπάτι της Λουκίσσιας, στο δρόμο...

Στο κατεστραμμένο από τη φωτιά ιστορικό μονοπάτι της Λουκίσσιας, στο δρόμο από Λάλα προς Αρχ. Ολυμπία: Σημάδι αισιοδοξίας τα αιωνόβια πλατάνια!

Η Λουκίσσια είναι η μία περιοχή που συνδέεται άμεσα με την ιστορία του Λάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων η περιοχή φημίζονταν για τα πλούσια νερά που έρεαν μέσα από πηγές που σκεπάζονταν από πυκνόφυλλα Πλατάνια και πεύκα.

 Θεωρείται ότι μέσα από το μονοπάτι της Λουκίσσιας εγκατέλειψαν το Λάλα οι Λαλαίοι Τουρκαλβανοί μετά την ήττα τους από τους Έλληνες στις 13 Ιουνίου του 1821.

Το μονοπάτι ξεκινά λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό οικισμό και καταλήγει- με κάποιες ενδιάμεσες διακλαδώσεις που οδηγούν σε άλλους οικισμούς- στον κεντρικό δρόμο Λάλα προς Αρχαία Ολυμπία.

Πριν την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου ήταν μια πολύ όμορφη διαδρομή για τρέξιμο ή χαλαρό περπάτημα ,για όποιον ήθελε να περάσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς μέσα στην φύση!!!

Πέντε μήνες μετά την πύρινη λαίλαπα ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι η θλίψη είναι μεγάλη, η πλούσια βλάστηση έχει χαθεί, ο δρόμος σε ορισμένα σημεία έχει κοπεί από την διάβρωση, το μόνο σημάδι αισιοδοξίας είναι ότι κάποια αιωνόβια πλατάνια αντιστάθηκαν στην καταστροφή και δείχνουν σημάδια ζωής!!!

Πηγή-φωτό: LALAS HLEIAS-ΛΑΛΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ