Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτην Κύπρο το 1974: Η Ηλειακή γή υποδέχεται σήμερα δύο πεσόντες ήρωες

Στην Κύπρο το 1974: Η Ηλειακή γή υποδέχεται σήμερα δύο πεσόντες ήρωες

Τα οστά τους θα ταφούν σε Νέα Μανωλάδα και Πουρνάρι Αρχ. Ολυμπίας

Δύο ήρωες που έπεσαν  το 1974  στην Κύπρο, θα «δεχτεί» σήμερα η Ηλειακή,  μετά από 47 χρόνια που ήταν αγνοούμενοι.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Βελώνα από τη Νέα Μανωλάδα  και τον Δημήτρη Θανόπουλο από το Πουρνάρι του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, για τους οποίους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ειδικές τελετές στις γενέτειρές τους.

Ειδικότερα αρχικά στις 10 π.μ. στη Ν. Μανωλάδα θα ταφούν τα οστά του Δ. Βελώνα, ο οποίος γεννήθηκε το 1953 και έφυγε πάνω στο άνθος της ηλικίας του στη μάχη της ΕΛΔΥΚ, σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Η  τελετή για την νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει χοροστατούντος του  θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης κ. Αθανασίου, παρουσία  συγγενικών του προσώπων, πλήθους τοπικών φορέων, αρχών και κατοίκων.

Στις 12:30 π.μ. εξάλλου στο Πουρνάρι, θα γίνει η κηδεία των οστών του Δημ. Θανόπουλου, ο οποίος επίσης γεννήθηκε το 1953 και χάθηκε στις 20-7-1974 στη μάχη της ΕΛΔΥΚ.

Η τελετή για την ταφή  του, με όλες τις τιμές που αντιπροσωπεύουν έναν ήρωα πολέμου,  θα γίνει χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, παρουσία στενών συγγενικών του προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι και η μητέρα του που όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε να ελπίζει ότι ο γιό της ζούσε…

Την επόμενη Κυριακή  12 Δεκέμβρη εξάλλου και ώρα 1 το μεσημέρι,  θα κηδευτεί ο Χαρ. Καραγκούνης που γεννήθηκε στις 5-2-1953 στο Φλόκα  και έχασε τη ζωή του στις 16-8-1974 στη μάχη της ΕΛΔΥΚ.

«Ο  Σύνδεσμος Εφέδρων Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 Ν. Ηλείας, καλωσορίζει στα πάτρια εδάφη τους τρεις συμπολεμιστές ύστερα από 47 χρόνια που έρχονται  κοντά στα σπίτια των γονιών τους. Όλοι οι συμπολεμιστές πάντοτε τους σκέφτονταν και επιθυμούσαν να έλθουν  ζωντανοί στον τόπο τους. Αναζητούσαμε πάντα την τύχη τους και  δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι είναι νεκροί και συνέχεια τους μελετούσαμε. Σαν πρόεδρος είχα την τιμή να έχω στο λόχο βαρέων όπλων της ΕΛΔΥΚ τους Βελώνα και τον Καραγκούνη   οι οποίοι ήταν αγαπημένοι για την προσφορά τους.  Είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτούς και ο λοκατζής  λοχαγός  Κυρίτσης Δημήτριος  από το Καλό Νερό Λαρίσης» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αθαν. Δασκόπουλος ο οποίος  θα αναφερθεί στους πρόωρα αδικοχαμένους ήρωες, κατά τη διάρκεια των τελετών ταφής των οστών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ