Αύριο στη Γαστούνη: Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας»

451

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον  καρκίνο του μαστού από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους»* που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης , τον Σύλλογο Γυναικών και τον Σύλλογο Κοινωνικής αλληλεγγύης Γαστούνης, με σκοπό  την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αλλά και του κρίσιμου ρόλου των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.

Οι κάτοικοι της  Γαστούνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε φυσικό χώρο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αναφορικά με την εξάπλωση του covid-19 στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρης Κούκουρας, η ψυχολόγος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, κ. Γεωργία Πανίτσα και η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου, κ. Αγγελική Στεφανάκη.

Οι διοργανωτές προσκαλούν κάθε γυναίκα και άνδρα από την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.