Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο αίτημα του 1ου Γυμνασίου προκειμένου ν’ ανασταλεί η λειτουργία...

Στο αίτημα του 1ου Γυμνασίου προκειμένου ν’ ανασταλεί η λειτουργία της σχολική μονάδας, συμπαρίσταται ο δήμος Πύργου: «Αναγκαία η αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων covid- 19»

Παν. Αντωνακόπουλος: «Η πολιτεία πρέπει να εξετάσει σοβαρά την προοπτική να παραμείνει για λίγες μέρες κλειστό το σχολείο»

Στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Πύργου τάσσεται ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος,  μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση των καθηγητών με την οποία ζητούν να ανασταλεί η λειτουργία της μονάδας λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων covid 19.

«Επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και εκθέσαμε την κατάσταση, καθώς και τον προβληματισμό μας για την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η μαθητική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Πύργου, οι γονείς τους και φυσικά οι εκπαιδευτικοί. Επίσης ζητήσαμε να επισκεφτούν το σχολείο το συντομότερο, για περαιτέρω ενημέρωση. Η κεντρική πολιτεία πρέπει να εξετάσει σοβαρά την προοπτική να παραμείνει για λίγες μέρες κλειστό το σχολείο, ώστε να καταφέρουμε να μπει ένα «φρένο» στην ανοδική καμπύλη των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Γνωρίζουμε τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείαςγια το προσωρινό κλείσιμο. Εμείς όμως δεν υπηρετούμε μια στείρα γραφειοκρατία, αλλά τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας» δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι σαφώς προβληματική, όπως αναφέρουν από τις προηγούμενες ήδημέρες μαθητές και γονείς. Μάλιστα από το πρωί της Τετάρτης το σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

DHMARXOS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ