Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου: «Η Ηλεία στην...

Με η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου: «Η Ηλεία στην εποχή της Ελληνικής Επανάστασης»

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες βράδυ η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου με τίτλο «Η Ηλεία στην εποχή της Ελληνικής Επανάστασης. Συλλογική μνήμη και τοπική ιστορία». Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Μουσειολογίας με την ευγενική τεχνική υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Παναγιωτόπουλος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και στη συνέχεια προβλήθηκε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Συλλόγου «Χαράλαμπος Βιλαέτης με τίτλο  «Η Πολιορκία και Άλωση του Λάλα».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Ιστορικός – Ερευνητής και Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Πύργου Θεόδωρος Λάμπρος και ο Εκπαιδευτικός- Ιστορικός Γεώργιος Κουρκούτας. Ο κ. Λάμπρος μίλησε για την Επανάσταση και τα διδάγματά της-200 χρόνια μετά, ενώ έκανε και παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου-λευκώματος για την Επανάσταση του 1821 στην περιοχή του Πύργου και στην Ηλεία γενικότερα. Η ομιλία του κ. Κουρκούτα είχε θέμα «Μια παράτολμη οδός προς την ανεξαρτησία ενός λαού.   Η πορεία του 1821 στην Πελοπόννησο».

Επίσης μίλησαν η Διδάσκουσα του Τμήματος Μουσειολογίας  Σταμούλη Αλεξία-Διδάκτωρ Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών και οι Υπ. Διδάκτορες Πανεπιστημίου Πατρών Κατσίμπελης Αθανάσιος  – Ζωγόπουλος Κων/νος – Σπυράτος Αλέξανδρος – Βεργοπούλου Εύη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ