Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝίκος Κοροβέσης : Στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού εκτός των ελληνικών συνόρων

Νίκος Κοροβέσης : Στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού εκτός των ελληνικών συνόρων

Εντυπωσιασμένοι έφυγαν την Τρίτη που μας πέρασε, και μετά από τέσσερις (4) ημέρες ξενάγησης σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι που εργάζονται για κορυφαία ΜΜΕ της χώρας τους.

Η επίσκεψη τους στην περιοχή μας ήταν αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που είχε πραγματοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης όταν είχε επισκεφτεί το Ισραήλ το 2020 στα πλαίσια της εκεί έκθεσης τουρισμού κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με το τοπικό γραφείο του ΕΟΤ, αλλά και Ισραηλινά ΜΜΕ.

Έτσι, κατά το διάστημα 19-23/11 οι Tamir Avraham και Shai Levy, ξεναγήθηκαν στα Καλάβρυτα, την Πάτρα, στο δάσος της Στροφιλιάς, την παραλία της Καλόγριας,  το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο όπου πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες μέσα από τις οποίες γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές των τόπων αυτών. Οι δύο δημοσιογράφοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία που έλαβαν εδώ, τη ζεστασιά των ανθρώπων που συνάντησαν και τα πανέμορφα τοπία που συνάντησαν τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν ιδανικός τόπος διακοπών για τους συμπατριώτες τους.  Σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης τους, μαζί τους βρισκόταν και ο Διευθυντής του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ Δημήτρης Βασιλειάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι εργάζονται ο μεν Tamir Avraham στην online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας WALLA, με 134,58 εκ. επισκέψεις κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ο Shai Levy εργάζεται στην online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ΜΑΚΟ με 82,15 εκ. επισκέψεις κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε η αποστολή του Ισραήλ με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση συμφωνήθηκε να υπάρξει κατά το 2022 συνέχεια των δράσεων για προώθηση του τουριστικού προορισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόσο στο Ισραήλ, όσο και με τη φιλοξενία επαγγελματιών του τουρισμού της χώρας αυτής στην περιοχή μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης αυτής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης,  δήλωσε ότι «Η στήριξη και η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί από την αρχή της θητείας μου, βασική προτεραιότητα και στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην κατεύθυνση αυτή συμπεριλαμβάνονται  δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, συνεργασίας  με τους εκπροσώπους και επαγγελματικούς φορείς του εξωτερικού για την περαιτέρω προβολή του τουριστικού μας προϊόντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο είχαμε την εξαιρετική συνεργασία με τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους  με μια συνεργασία με την οποία θα πάμε ένα ακόμη βήμα μπροστά».

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ