Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπό τις πλημμύρες στη Βόρεια Ηλεία: Σοκάρει το μέγεθος της καταστροφής

Από τις πλημμύρες στη Βόρεια Ηλεία: Σοκάρει το μέγεθος της καταστροφής

Τριαντόπουλος και Στυλιανίδης επισκέπτονται σήμερα τον ηλειακό Κάμπο για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων

Σοκαρισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία είναι οι κάτοικοι της Βόρειας Ηλείας. Το Σαββατοκύριακο προσπάθησαν να μετρήσουν τις «πληγές» τους, ενώ παράλληλα οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν.

Σήμερα θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές του ηλειακού Κάμπου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημιές και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων. Οι Υπουργοί θα ξεκινήσουν τις επισκέψεις τους από την Νέα Μανολάδα στις 9 το πρωί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Παράλληλα οι Δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας αναμένεται να κηρυχθούν θεομηνιόπληκτοι.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας σύσκεψη μαζί με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας, για τον συντονισμό των καταγραφών. Όπως αποφασίστηκε οι Δήμοι θα αναλάβουν τις καταγραφές των ζημιών σε οικίες και οικοσκευές, ενώ τα κλιμάκια της Περιφέρειας θα καταγράψουν τις ζημιές σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ