Από το Δ.Σ. Ήλιδας: Ομόφωνη και δυναμική διεκδίκηση του Δημοτικού Κάμπινγκ της Κουρούτας

212

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Λυμπέρη ο Χρήστος Νικολόπουλος

Σε ομόφωνη απόφαση για την άμεση και αποφασιστική διεκδίκηση του Δημοτικού Κάμπινγκ της Κουρούτας προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. Με κοινό παρονομαστή την παραχώρηση ή έστω τη χρόνια παραχώρηση του χώρου στον δήμο και την αναστολή του διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ, ήταν σχετικά εύκολο να παραμεριστούν οι επί μέρους ενστάσεις και προτάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και να καταρτιστεί ένα ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης.

Το θέμα εισηγήθηκε πρώτος ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλο ιστορικό των παραχωρήσεων του Δημοτικού Κάμπινγκ στον δήμο, επισημαίνοντας ότι θα υπερασπιστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με μελετητικό – δικηγορικό γραφείο για να προσβάλει αφενός τη διαδικασία της δημοπράτηση και αφετέρου για να έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του Δημοτικού Κάμπινγκ στον δήμο, ακόμα με το ετήσιο ενοίκιο των 65.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί και το πρώτο «χτύπημα» του διαγωνισμού.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στην δική του «εμπειρία» από τις παραχωρήσεις του Δημοτικού Κάμπινγκ στον δήμο, τονίζοντας ότι στην απόφαση πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ούτε ένα εκατοστό του Δημοτικού Κάμπινγκ.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Άγγελος Κολόσακας τόνισε ότι αν το ζητούμενο είναι η ιδιωτικοποίηση του Κάμπινγκ από τον δήμο, τότε η οποιαδήποτε απόφαση θα είναι προς λάθος κατεύθυνση, αφού η πλαζ θα πρέπει να είναι όντως λαϊκή πλαζ.

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης τόνισε ότι πρέπει να κινητοποιηθεί ο λαϊκός παράγοντας, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή του Εμπορικού, του Δικηγορικού, του Ιατρικού Συλλόγου και του δήμου, αλλά και την απόδοση ευθυνών στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού.

Σαφώς και από ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έλλειψαν οι αψιμαχίες και οι εντάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κ. Χριστοδουλόπουλο να αναφέρει σε κάποιο σημείο «Δεν μας πείθετε» και τον κ. Δημήτρη Κράλλη να αναφέρει «Είσαστε μια Δημοτική Αρχή παραιτημένη από όλες τις διεκδικήσεις». Η σοβαρότητα ωστόσο του θέματος ήταν τέτοια, ώστε δεν δόθηκε συνέχεια ούτε «πυροδότησαν» μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας κατέληξε στην απόφαση ότι «ο χώρος του Δημοτικού Κάμπινγκ αποτελεί λαϊκή πλαζ, κατοχυρωμένη και καταξιωμένη από την κοινωνία εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες. Πλαζ που θα διεκδικήσει ο λαός της περιοχής με δυναμικές κινητοποιήσεις και τοπικό δημοψήφισμα. Απαιτούμε να σταματήσει ο διαγωνισμός και να έρθει σε επαφή η Διοίκηση της ΕΤΑΔ με τον δήμο, προκειμένου να καταρτιστούν οι όροι για την προγραμματική σύμβαση της παραχώρησης ή της μακροχρόνιας χρήσης από το δήμο, προς όφελος του λαού της ευρύτερης περιοχής».

Ανεξαρτητοποίηση Νικολόπουλου

Λιγότερη… κατά έναν Δημοτικό Σύμβουλο η παράταξη της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας, αφού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης, αναγνώστηκε από το προεδρείο η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Χρήστου. Ν. Νικολόπουλου από την παράταξη Λυμπέρη.

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι οι απόψεις του δεν ταυτίζονται με τον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από την παράταξη Λυμπέρη, ενώ ευχαρίστησε τόσο όλους τους ψηφοφόρους που τον έφεραν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και τα στελέχη της πρώην – πλέον – παράταξής του, επισημαίνοντας ότι «Δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής συμπόρευσης».