Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυμμετείχε και ο Γιάννης Λυμπέρης: Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας...

Συμμετείχε και ο Γιάννης Λυμπέρης: Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας

Την πρώτη της συνεδρίαση είχε χθες το απόγευμα η νέα επιτροπή Τσιόδρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας που συστήθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Στην συνεδρίαση συμμετείχε φυσικά και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης που μετέχει ως μέλος στην Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σωτήρης Τσιόδρας κάλεσε τα 23 μέλη της Επιτροπής στην πρώτη διαδικτυακή συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν τη λειτουργία των Επιτροπών αλλά και το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία.

Η νέα επιτροπή δεν σχετίζεται με τις ήδη υπάρχουσες για τον κορωνοϊό, αλλά θα επιχειρήσει να θέσει νέα μέτρα προστασίας για τη χώρα και τη δημόσια υγείας ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα δημόσιας υγείας που μπορεί να προκύψουν όπως είναι οι πανδημίες.

Άλλωστε με τη δημιουργία της επιτροπής αποσαφηνίστηκε στη σχετική απόφαση ότι: «H Επιτροπή καθίσταται καθολικός διάδοχος από τη συγκρότησή της όλων των λοιπών Επιτροπών Δημόσιας Υγείας, εξαιρουμένης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Ωστόσο, μετά από εισήγηση/γνώμη της Επιτροπής είναι δυνατόν να συγκροτούνται, με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο υποστήριξης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Επιτροπές με συγκεκριμένο έργο, καθώς και Υποεπιτροπές για ειδικά θεματικά αντικείμενα. Να σημειωθεί ότι στα μέλη της Επιτροπής δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ