Σύλλογος Εργαζομένων γενικού Νοσοκομείου Πύργου: Οδηγούν σε συρρίκνωση το Νοσοκομείο Πύργου

Αυλαία πέφτει προσωρινά στη λειτουργία της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου μετά την μετακίνηση του ενός  εκ των δύο ιατρών του τμήματος. Μια μονάδα που λειτουργούσε  δεκαπέντε και πλέον χρόνια, πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, χαρίζοντας  τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων εκφράζει μία ακόμη φορά την ανησυχία  και τον προβληματισμό του για τη συρρίκνωση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με το πιο πρόσφατο συμβάν,   τη προσωρινή αναστολή λειτουργίας  της ΜΕΘ.

Να θυμίσουμε πως η  παθολογική κλινική είχε φτάσει στα πρόθυρα κλεισίματος  και  λειτουργεί με δύο παθολόγους μετακινούμενους από Αμαλιάδα και από το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας οι οποίοι συνεπικουρούνται με παθολόγους από Πάτρα και Τρίπολη για την κάλυψη των εφημεριών. Μια προσωρινή λύση που δόθηκε για να μην μπει λουκέτο στην παθολογική κλινική και  τείνει να γίνει μόνιμη. Το πνευμονολογικό ιατρείο έκλεισε και το βρογχοσκόπιο,  προερχόμενο από δωρεά ,  παραχωρήθηκε  στο Νοσοκομείο του Ρίου. Το Ενδοκρινολογικό  και  Διαβητολογικό Ιατρείο  έκλεισε. Η λειτουργία του  Οδοντιατρικού  Ιατρείου  αναστάλθηκε προσωρινά .

Ιατρεία που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο λαό της Ηλείας και πλέον, οι πολίτες αναγκάζονται να μετακινούνται προς νοσοκομεία της  Πάτρας ή να πηγαίνουν σε ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιβάρυνση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Μετά τη διάλυση και την αποδυνάμωση  του  Νοσοκομείου της Κρέστενας, της Αμαλιάδας, την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας έχουμε και τη συρρίκνωση του Νοσοκομείου του Πύργου με τη ραγδαία φυγή των ιατρών  το τελευταίο χρονικό διάστημα .Όπως σε άλλα θέματα έτσι και στην Υγεία η Ηλεία γίνεται ουραγός σε σχέση με άλλους Νομούς. Το Υπουργείο Υγείας  κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις φορέων και σωματείων του Νομού για στελέχωση του Νοσοκομείου μας με επαρκή ιατρικό προσωπικό μέσω απόδοσης κινήτρων.

 Κάνουμε έκκληση στις υγιείς δυνάμεις του τόπου να αντιδράσουν για αλλαγή πλεύσης για δημόσια, ασφαλή  και αξιοπρεπή  δωρεάν Υγεία στους πολίτες της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής.

Ζητάμε  την ενεργοποίηση όλων μας να περισωθεί ότι μπορεί για να ξαναχτίσουμε ότι γκρεμίστηκε.

  • Καμία  συγχώνευση,  κλείσιμο τμημάτων –κλινικών  – Νοσοκομείων.
  • Κανένας  περιορισμός  χειρουργείων,  διαγνωστικών  και  ιατρικών πράξεων.
  • Να προσληφθούν ΤΩΡΑ   με κατεπείγουσες διαδικασίες ιατροί και να  καλυφθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων .
  • Κίνητρα οικονομικά και επιστημονικά στους ιατρούς προκειμένου να παραμείνουν στην χώρα μας και να μη διαλυθεί το δημόσιο ΕΣΥ. 
  • Αύξηση χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων ΟΑΕΔ.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στις σχολές και στα ΜΜΜ.
  • Να επιστρέψουν τώρα όσοι συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας. Κανείς δεν περισσεύει.  Είναι πολύτιμοι.

Η Υγεία μας δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναγκαιότητα !!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ