Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτις Κοινότητες Ξενιών, Αετοράχης και Μπορσίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σε διαγωνισμό τα...

Στις Κοινότητες Ξενιών, Αετοράχης και Μπορσίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σε διαγωνισμό τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου των κοινοτήτων Ξενιών, Αετοράχης (Οικισμός Δάφνης) και Μπορσίου προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Οι εν λόγω περιοχές είχαν χαρακτηριστεί πυρόπληκτες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 και οι εργασίες αφορούν Εκσκαφές, Επιχώματα, Τεχνικά έργα, Υπόβαση και Βάση, Ασφαλτικά και Σήμανση, με προϋπολογισμό έργου 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Ξενιών προβλέπονται βελτίωση της δημοτικής οδού από Παλαιοχώρα προς Ξενιές, και αποκατάσταση βλαβών σε τμήμα δρόμου από Ξενιές προς Δάφνη. Ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τους οικισμούς Καλυβακίων, Ξενιών και Παλιοχώρας με την Κοινότητα Δάφνης και τις υπόλοιπες Κοινότητες της Δ.Ε. Βουπρασίας, ενώ επιπλέον εξυπηρετεί αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

Στην Κοινότητα Αετοράχης, προβλέπεται βελτίωση δημοτικής οδού από τον οικισμό της Δάφνης προς αγροτικές περιοχές με εργασίες ασφαλτόστρωσης σε υπάρχοντα τσιμεντοστρωμένο δρόμο που λόγω της παλαιότητας του έχει υποστεί μεγάλες φθορές.

Στην Κοινότητα Μπορσίου προβλέπεται βελτίωση των Δημοτικών οδών στις αγροτικές περιοχές  «Λαγκαδάς,Τραγανούλα και Χατζέεϊκα».

Η σύγχρονη αστική και αγροτική οδοποιία σε κάθε χωριό του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποτελεί «συμβόλαιο» της δημοτικής αρχής με τους δημότες. Ένα «συμβόλαιο», που η δημοτική αρχή δίνει όλες τις δυνάμεις της για να το τηρεί απαρέγκλιτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ