Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤου διακεκριμένου Δικηγόρου. Χαράλαμπου Μπράμου: Με επιτυχία έγινε η παρουσία του βιβλίου...

Του διακεκριμένου Δικηγόρου. Χαράλαμπου Μπράμου: Με επιτυχία έγινε η παρουσία του βιβλίου «ΣΚΙΩΝ ΕΤΥΜΟΝ»

Στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, παρουσία πλήθους κόσμου και φορέων

Έντονο ενδιαφέρον παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου  στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Π.Ε. Ηλείας, η παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη διακεκριμένου Δικηγόρου κ. Χαραλάμπους Π. Μπράμου με τίτλο  «ΣΚΙΩΝ ΕΤΥΜΟΝ».

Στην εκδήλωση που  διοργάνωσαν από κοινού  η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας και το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας, παραβρέθηκαν  φορείς και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, δεδομένων και των υγειονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στο βιβλίο αλλά και στη γενικότερη σημαντική παρουσία του Χαρ. Μπράμου στην  πνευματική, πολιτική, επαγγελματική  και κοινωνική ζωή του τόπου, αναφέρθηκαν αρχικά  ο σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημ. Δημητρουλόπουλος, ο οποίος είχε και το συντονισμό της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης.

Ξεχωριστές εξάλλου ήταν και οι εισηγήσεις που έγιναν από τους κ.κ. Νικόλαο Ξεξάκη, καθηγητής της Δογματικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χρήστο Τερέζη, καθηγητή  της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Σταμάτη Πορτελάνο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προέδρο του Ολυμπιακού  Κέντρου  Φιλοσοφίας και τον Αθανάσιο Φωτόπουλο, καθηγητή της Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο βιβλίο έγινε μία συγκριτική ετυμολογική προσέγγιση ελληνικών λέξεων ειλημμένων από την τουρκική γλώσσα και όπως επισήμανε στο προλογικό του σημείωμα ο Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης, πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας, «στόχος του συγγραφέα είναι να διαφωτίσει τους δανειολήπτες και χρήστες ελληνικών λέξεων και να τους αποκαλύψει βάσει της συγχρόνου γλωσσολογικής μεθόδου την πραγματική προέλευση λέξεων που χρησιμοποιούνται στην τουρκική γλώσσα».

Αναλυτικά αναφορά για το βιβλίο «ΣΚΙΩΝ ΕΤΥΜΟΝ», από τον ίδιο το συγγραφέα του, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους.

Παρέστησαν επίσης ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος Μπαχός, οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Διον. Καλαματιανός και Μιχ. Κατρίνης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτ. Φαρμάκης, ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασ. Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιαν. Αργυρόπουλος, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Μπράμος, εκπρόσωποι φορέων και αρχών κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ