Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου: Τίμησαν τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Πυροσβέστες

Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου: Τίμησαν τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Πυροσβέστες

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων πυροσβεστών εν ώρα καθήκοντος τελέστηκε χθες, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού,  στο μνημείο Πυροσβεστών στο Πύργο. Κατά την διάρκεια της τελετής, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών.

Ειδικότερα, στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, εκ μέρους της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας ο πρόεδρος Σωτήρης Παπαηλίου, εκ μέρους του Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Πενταετούς υποχρέωσης Ηλείας ο πρόεδρος Παναγιώτης Γκουλης, εκ μέρους του Σωματείου Συμβασιούχων πυροσβεστών και πενταετών Πελοποννήσου ο πρόεδρος Παναγιώτης Τζούβαλης, εκ μέρους του συλλόγου αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ο πρόεδρος Χαρίλαος Αλεξανδρόπουλος, εκ μέρους της οικογένειας του επιπυραγού Φώτιου Αναγνωστόπουλου ο αντιπύραρος διοικητής Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, εκ μέρους της οικογένειας του εποχικού πυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου η αδερφής του Χριστίνα Δρακοπούλου, εκ μέρους της οικογένειας του εποχικού πυροσβέστη Ανδρέα Τζούμα ο γιός του Βασίλειος Τζούμας, εκ μέρους του εποχικού πυροσβέστη Αθανάσιου Νιάρχου ο επιπυραγός Αναστάσιος Κοτσώνης, εκ μέρους της οικογένειας της εποχικής πυροσβέστριας Ιωάννας Τασσοπούλου ο υποπυραγός Γιώργος Παπακωσμάς και εκ μέρους της οικογένειας του δασοπυροσβέστη Γεώργιου Διονυσόπουλου ο γαμπρός του Εμμανουήλ Φιορέντζης.

Αναφερόμενος στην ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας Βασίλειος Σολδάτος επεσήμανε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) 12 Νοεμβρίου τιμούμε την μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών των ηρώων που έπεσαν στο καθήκον. Θα είναι πάντα στην σκέψη μας και στην καρδιά μας. Αθάνατοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Παπαηλίου υπογράμμισε: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών με νόμο από το 2006. Στις 12 Νοεμβρίου 1942 σε προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του ο πρώτος πυροσβέστης από την ίδρυση του Σώματος στις 12 Μάιου 1930. Ο θλιβερός αυτό κατάλογος έχει μακρύνει πολύ από τότε και όσο βαθαίνει η κλιματική κρίση, τόσο πιο δύσκολο και απαιτητικό θα είναι το έργο των πυροσβεστών για την προσπάθεια προστασίας των πολιτών, για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν φτάνουν οι ευχές, η θεωρία έχει αξία μόνο ως προετοιμασία, η μεγάλη στιγμή είναι η πράξη. Σωστή αξιοποίηση και σεβασμός του προσωπικού όλο το χρόνο και προτεραιότητα στην πρόληψη, στον χαρισματικό δηλαδή τρόπο σκέψης και δράσης που έχει εφαρμογή στην ζωή μας, στις φυσικές καταστροφές, στην πανδημία, αλλά και στην καθημερινότητα μας. Η αυταπάρνηση και ο κίνδυνος είναι στοιχεία της δουλειά μας. Θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τους συναδέλφους μας που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος».

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ