Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Πύργου: Ολοκληρωμένη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Δήμος Πύργου: Ολοκληρωμένη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο κτηνίατρο- Αυξημένο το κονδύλι για ζωοτροφές με διαφανείς διαδικασίες

Σύμβαση με την ανάδοχο κτηνίατρο για την «Ενίσχυση τεχνικής φροντίδας αδέσποτων ζώων» υπέγραψε ο δήμαρχος Πύργου Παν.  Αντωνακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαγωνισμού που υλοποίησε η Υπηρεσία Προγραμματισμού, προϋπολογισμού 54.637,13ευρώ.

Παρόντες, ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Σπηλιωτόπουλος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Πύργου Άγγελος Τσίκας, που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκαν μεθοδικά για την ολοκλήρωση και υλοποίηση της δράσης.

Υπηρεσίες που προσφέρονται

Μέσω της σύμβασης αυτής ο Δήμος Πύργου θα υλοποιήσει το σχεδιασμό του για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που περιλαμβάνει στειρώσεις ζώων, κτηνιατρικές εξετάσεις και θεραπείες, εμβολιασμούς, ηλεκτρονική σήμανση και ότι άλλο ορίζεται μέσω της νομοθεσίας και κρίνεται απαραίτητο.

Επιπλέον, ο Δήμος Πύργου, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία του στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έχει αυξήσει σημαντικά το κονδύλι για τις τροφές τους, (ήδη μέσα στο 2021-2022 έχει χρηματοδοτηθεί προμήθεια για την σίτιση που ανέρχεται  στο ποσό των 28.986,20 ευρώ) και οι διαδικασίες διανομής των τροφών θα γίνονται με πιο διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

Η διανομή στις τοπικές κοινότητες γίνεται  μέσω των προέδρων των Δ.Δ., ενώ ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών στην πόλη του Πύργου και στα περίχωρα, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Σπηλιωτόπουλο, σιτίζει σε επιλεγμένες θέσεις τα αδέσποτα ζώα.

«Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση με την κτηνίατρο που θα προσφέρει σειρά σημαντικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Πύργου και θα λυθεί ένα σημαντικό μέρος του θέματος για την ολοκληρωμένη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, στην ίδια κατεύθυνση,έχουμε αυξήσει το κονδύλι για τις ζωοτροφές αδέσποτων και θα προσπαθήσουμε το σύστημα διανομής τους να γίνει πιο αντικειμενικό και διαφανές. Επίσης έχουμε φροντίσει να τοποθετήσουμε πολλές ταΐστρες και ποτίστρες σε όλο το δήμο» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου.

Ενέργειες για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Παράλληλα, κατόπιν συνεργασίας με τον Δήμο Πηνειού, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος  και ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος έχουν δώσει εντολή στις υπηρεσίες τους να προβούν σε διαδημοτική συνεργασία για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

«Ήδη ξεκινήσαμε με θετική διάθεση με τον Δήμο Πηνειού να υποβάλλουμε πρόταση στην πρόσφατη πρόσκληση του Υπουργείου, για δημιουργία καταφυγίου και με πρώτη ενδεχόμενη τοποθέτησή τους στα διοικητικά όρια του δήμου Πηνειού, χωρίς να αποκλείουμε και τον Δήμο Πύργου. Περαιτέρω, έχουμε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ένα κονδύλι 20.200 ευρώ για την απόκτηση ειδικού αυτοκινήτου για την μεταφορά των ζώων για τους χώρους φιλοξενίας και για τον κτηνίατρο. Ζούμε σε μια πραγματικότητα που η κρίση βαθαίνει και δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπους και ζώα. Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ζώα σε άσχημη κατάσταση, αλλά ακόμη περισσότερο όταν βλέπω ανθρώπους σε κατάσταση παρακμής. Στις μέρες που ζούμε ας μην ψάχνουν κάποιοι την τελειότητα. Η τελειότητα είναι πάντα σχετική με βάση τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που βιώνουμε» καταλήγει ο κ. Αντωνακόπουλος και καλεί όλους τους συμπολίτες να επιδείξουν ευαισθησία στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της περιοχής και να συνδράμουν στην υποβοήθηση του έργου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού. Μάλιστα η υπηρεσία τις τελευταίες ημέρες επανδρώθηκε με έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος ο όποιος θα  βοηθήσει σημαντικά το έργο της.

***Όσοι πολίτες επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού με την κτηνίατρο του Δήμου Πύργου,  πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού στο τηλέφωνο 26210 27362.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ