Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου εγκαινιάστηκε στην Τ.Κ. Πεύκης του δήμου Πύργου:...

Το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου εγκαινιάστηκε στην Τ.Κ. Πεύκης του δήμου Πύργου: Χώρος λατρείας και αναψυχής!

Αποτελεί δωρεά  του 97χρονου Ανδρέα Κατσιγιάννη  και αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς…

Το καλαίσθητο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου, που δημιουργήθηκε  χάρις στην προσφορά του 97χρονου  κατοίκου της Πεύκης δήμου Πύργου κ. Ανδρέα Κατσιγιάννη,  εγκαινιάστηκε  προχθές στην είσοδο του χωριού, παρουσία  φορέων και πλήθους  κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για μια κίνηση με μεγάλη  θρησκευτική αλλά και συμβολική αξία, η οποία  αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό  την ανάγκη της ανιδιοτελούς προσφοράς που υπάρχει όσο ποτέ στις ημέρες μας.

Την εκδήλωση για τα εγκαίνια του  παρεκκλησίου διοργάνωσε με επιτυχία ο δραστήριος πρόεδρος της Τ.Κ. Πεύκης κ. Γρ. Ξουλεής, συνεπικουρούμενος από κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία  και Αγιασμός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, ο οποίος απευθυνόμενος  στον κ. Κατσιγιάννη που κατασκεύασε  το πανέμορφο εικονοστάσι υπογράμμισε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ εσένα προσωπικά γιατί μεταφύτευσες  στα παιδιά σου αυτή την ιδέα της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της θυσίας και  της ανακαινίσεως πραγμάτων όπως κάνετε και στην πλατεία  του χωριού, μαζί με το κατάστημα της εκκλησίας και τόσα άλλα όπως έχω πληροφορηθεί και τελευταία  αυτό  εδώ που δημιουργήσατε  το παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου για να είναι προστάτης της  περιοχής, αφού εδώ απέναντι είναι η περιουσία σας. Σας  συγχαίρω γιατί τέτοιοι ευεργέτες κατά το παρελθόν υπήρχαν που προσέφεραν πράγματι στην πατρίδα τους πολλά και με αυτά έζησαν οι άνθρωποι. Αυτό το έργο  είναι μια μαρτυρία πίστεως και  αγάπης που δείχνετε ότι όντως έχετε εμπιστοσύνη στο Θεό».

Ο πρόεδρος της Πεύκης

Εξάλλου λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πεύκης τόνισε πως «είναι τιμή μας που είστε στο χωριό μας  για να παραβρεθείτε στην προσφορά που έκανε ο Ανδρέας  Κατσιγιάννης για το εκκλησάκι μας, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για αυτό».

Σχετικά με το παρεκκλήσι ο γιος του δωρητή κ. Γιώργος Κατσίγιαννης ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» πως ο υπερήλικας πατέρας του ερχόταν πολλά χρόνια στην περιοχή όπου έχει χωράφια και σαν ευχαρίστηση ήθελε να δημιουργήσει  κάποιο έργο, ακριβώς απέναντι στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πεύκης.

«Στο σημείο όπου έρχονται για περίπατο από τα διπλανά χωριά και το δικό μας,  υπήρχαν ήδη  εικονοστάσια και  μπορεί ο καθένας να καθίσει σε ανάμνηση της προσφοράς για τον Άγιο Αθανάσιο και εμείς οι νεώτεροι να γνωρίζουμε  την ιστορία για ποιο λόγο  έγινε το έργο» δήλωσε ο κ. Κατσιγιάννης.

Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρ. Νικολακόπουλος και Μιχ. Κατρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδ. Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι  Πύργου και Αχαρνών  κ.κ. Γιαν. Αργυρόπουλος και Μιχ. Βρεττός αντίστοιχα,  ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου κ, Αθαν. Δασκόπουλος, ο δασάρχης Πύργου κ. Παν. Λάττας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας “Ο ΦΑΡΟΣ” κ. Μιχ. Ροδόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λαντζοΐου κ. Ν. Μπαρτζάκος,  εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ