Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την πεζοδρόμηση του τμήματος μεταξύ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την πεζοδρόμηση του τμήματος μεταξύ λιμανιού Κατακόλου και «Ντόζη»: Αισθητική αναβάθμιση στην άκρη χερσαίας ζώνης

Στην απομάκρυνση σκαφών και άλλων άχρηστων αντικειμένων στοχεύει ο δήμος Πύργου- Στο σημείο περνούν χιλιάδες επισκέπτες  που έρχονται με κρουαζιερόπλοια

Στην αξιοποίηση  του χώρου που βρίσκεται  στην άκρη της χερσαίας ζώνης Κατακόλου και σήμερα υπάρχουν παρκαρισμένα σκάφη και άλλα υλικά του δημοτικού λιμενικού ταμείου, προσανατολίζεται  ο δήμος  Πύργου με σκοπό και την αισθητική αναβάθμιση  της περιοχής.

Στον περιβάλλοντα χώρο  στο παρελθόν  λειτουργούσε  το καρνάγιο από το οποίο έγινε απομάκρυνση των σκαφών και λοιπών υλικών, καθώς επίσης  και μικρή χαβούζα που καθαρίστηκε  από  συνεργεία του δήμου.

Για το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού Κατακόλου, με προέκταση προς την παραλία, σ’ εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για τη δημιουργία πεζοδρόμησης μέχρι του «Ντόζη», στα πρότυπα της Κουρούτας που κάθε χρόνο προσελκύει σημαντικό αριθμό  επισκεπτών από την Ηλεία, αλλά και γενικότερα.

Στα πλαίσια της αξιοποίησης  του εν λόγω σημείου, το οποίο αντικρίζουν χιλιάδες επισκέπτες κατά την παρουσία τους στην περιοχή,  θα γίνει  και απομάκρυνση των  σκαφών από τη μαρίνα σε χώρο που θα επιλέξει το Δ.Λ.Τ.

«Συντάσσουμε  μελέτη προκειμένου να δημιουργήσουμε  μια  μεγάλη πεζοδρόμηση  όπως αυτή στην Κουρούτα. Εκεί είναι χερσαία ζώνη λιμανιού και δεν  μπορεί κάποιος  να κάνει δραστηριότητα ειδικά όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ρύπανση χημική και από άλλες πηγές. Τα σκάφη που είναι παρκαρισμένα  στο τμήμα αυτό έχουν άδεια, αφού εκεί είναι χώρος της μαρίνας και περιλαμβάνει αντικείμενα  του λιμενικού ταμείου αντικείμενα. Σκοπός μας είναι να φύγουν από εκεί και να τα πάμε σε κάποιο  σημείο  όπου  να δούμε τι θα τα κάνουμε.  Αισθητικά θα αναβαθμίσουμε το χώρο, τη στιγμή που  διώξαμε το καρνάγιο αλλά και τη χαβούζα που υπήρχε εκεί» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ