Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΓΑΘΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Συγκλόνισαν με τα όσα είπαν για τους «Νικητές της Ζωής!…»

Η καθημερινή «μάχη» και οι πρωτοπόρες παρεμβάσεις με την παρέλαση των μαθητών, το ΤΑΧΙ/ΑμεΑ και τη δωρεά-«έκπληξη» εν μέσω πανδημίας.

ΑΓΓ. ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ: «Όσο ζω και αναπνέω θα είμαι κοντά σας!»

«Μας λένε ηρωίδες μητέρες… Όχι(!)… Κάθε μητέρα είναι ηρωίδα… Απλά εμείς πρέπει να βρισκόμαστε 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο δίπλα στα παιδιά μας…

Και τα παιδιά μας, δε ζητάνε πολλά… Μόνο να τα αποδέχεσαι, να τα αγαπά και αυτά σου δείχνουν και σου δίνουν τη δική τους αγάπη πολλαπλάσια!…».

Το συγκινητικό αυτό μήνυμα δια στόματος της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ηλείας, Αγαθής Ρηγοπούλου, ήταν το «επιστέγασμα» όλων όσων τονίσθηκαν στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» και την οποία αυτή τη φορά, εκτός από την κ. Ρηγοπούλου συμμετείχαν η ταμίας του ίδιου Συλλόγου Αγγελική Κουτσούνη και η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου και «σύμμαχος» των πρωτοβουλιών των γονέων ΑμεΑ Αγγελική Πετρόγιαννη.

Στην ίδια εκπομπή έγινε αναφορά σε πρωτοβουλίες και μάλιστα πρωτοπόρες, που έκανε ο Σύλλογος Γονέων από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή του και όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η επιτυχία της δημιουργίας του ΕΕΕΕΚ Πύργου από το 2006.

Ήταν κάτι που όπως είπε η κα Ρηγοπούλου έδωσε τη δυνατότητα τα παιδιά να βγουν από τα σπίτια τους, να γνωρίσουν το σχολείο και ένα διαφορετικό περιβάλλον και να αναδείξουν δεξιότητες αποκτώντας παράλληλα γνώσεις. «Είμαι χαρούμενη γι’ αυτό τον αγώνα αφού επιτεύχθηκε ένας βασικός σκοπός μας, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για τα παιδιά μας», είπε στον «αέρα» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.

Βαγ. Καρατζάς: «Δείχνετε το δρόμο!…»

Ο Βαγγέλης Καρατζάς, ένας πραγματικός φίλος του Συλλόγου από το νομό Κορινθίας, μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή εξήρε τη μοναδικότητα των ενεργειών των γονέων ΑμεΑ της Ηλείας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Καταφέρατε να κάνουν παρέλαση τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ. Ήταν μια πολύ σημαντική ενέργεια και σας συγχαίρουμε όλοι, γιατί στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας αυτό δε γίνεται… Και όμως εσείς το πετύχατε!

Είστε ακόμη ο μοναδικός Σύλλογος που κάνατε δωρεά 18.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πύργου εν μέσω πανδημίας! Συνήθως οι Σύλλογοι των ΑμεΑ ζητούν βοήθεια και οικονομική ενίσχυση από τους φορείς, αλλά εσείς δώσατε έμπρακτη στήριξη σε δομείς υγείας με αυτή τη δωρεά, αλλά και με την πρωτοβουλία σας για το ΤΑΧΙ ΑμεΑ!!!».

«Εμείς θεωρήσαμε σωστό με αφορμή την πανδημία να ενισχύσουμε το Σύστημα Υγείας», απάντησε η κα Ρηγοπούλου, ενημερώνοντας παράλληλα όσους άκουγαν εκείνη την ώρα ότι: «Προσφέραμε δυο απινιδωτές, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα τροχήλατο καρότσι νοσηλείας όλα τελευταίας τεχνολογίας. Η σκέψη και μόνο ότι με αυτά θα εξυπηρετηθούν πολίτες αλλά και άνθρωποι με αναπηρία, μας έδινε χαρά και ικανοποίηση για τη δωρεά μας!»

Μια αλυσίδα που δε σπάει…

Για «μια αλυσίδα που δε σπάει αφού όλοι είμαστε δεμένοι», μίλησε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία των ΑμεΑ ο Αντώνης Χαροκόπος, ένας άνθρωπος που και ως άτομο αλλά και ως ενεργός παράγοντας κυρίως της Αυτοδιοίκησης, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο αναπηρικό κίνημα.

Ο κ. Χαροκόπος, ανταποκρίθηκε άμεσα και έκανε χαιρετισμό στην εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου και τόνισε ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την ένταξη ατόμων με αναπηρία στην παραγωγική διαδικασία.

Ακόμη, χαιρετισμό έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, λέγοντας ότι μαζί με το Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ έχουν κάνει εξαιρετικά πράγματα και το ίδιο θα κάνουν και στο μέλλον!

Η ταμίας του Συλλόγου κ. Κουτσούνη αναφέρθηκε στον αγώνα για όλα τα παιδιά που γίνεται όπως είπε με μεγάλη θέληση και προσπάθεια. «Είμαστε μια «αγκαλιά» για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των παιδιών μας», είπε με έμφαση.

Υποκλίνομαι…

Συγκλονιστική, τέλος, στην τοποθέτησή της η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη δήλωσε: «Υποκλίνομαι στον αγώνα που κάνει η Αγαθή, αλλά και όλα τα άτομα που είναι κοντά στο Σύλλογο. Όσο ζω και αναπνέω θα συνεχίσω και εγώ να είμαι κοντά τους και να βοηθάω!…».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ