Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ οποιαδήποτε πολιτική απόφαση πρώτα, πέρα και πάνω από όλα χρειάζεται σοβαρότητα,...

Η οποιαδήποτε πολιτική απόφαση πρώτα, πέρα και πάνω από όλα χρειάζεται σοβαρότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία… (…περί μεταφοράς του Α.Τ. Δ. Πηνειού…)

Πριν περίπου 10 χρόνια μας ζητήθηκε να παραχωρήσουμε ως Δήμος Πηνειού δημοτικά κτίρια για την στέγαση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας. Τότε λοιπόν προτάθηκαν – διατέθηκαν χώροι σε Βαρθολομιό και Γαστούνη για το συγκεκριμένο θέμα.

 Η διοίκηση – ηγεσία  της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε με την διαδικασία των συγχωνεύσεων ένα Α.Τ. ανά Δήμο (πλην ιδιαζουσών περιπτώσεων) στις έδρες αυτών και κάποιους αστυνομικούς σταθμούς (Α.Σ.).

Στην προσπάθεια – κάλεσμα κάνοντας έναν εξαιρετικά μεγάλο αγώνα υλοποιήθηκε ένα Α.Τ. πρότυπο στην πόλη της Γαστούνης, αποτέλεσμα της προσφοράς πολλών συμπολιτών μας, πολλών εθελοντών μας αλλά και του Δήμου μας. Ένα Α.Τ. που είχε και   έχει όλες τις προδιαγραφές. Μάλιστα η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είχε επισημάνει ότι πρόκειται για το κορυφαίο κτίριο που μαζί με τον περιφραγμένο αύλειο  χώρο του  αποτελεί έναν από τα κοσμήματα της Πελοποννήσου.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει δημοσίως και η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων  Ηλείας.

Σημειώνω δε ότι η απόστασή του από το κέντρο της πόλης (πλατεία Ηρώων) είναι 900 μ και μπορεί οποιοσδήποτε περπατώντας να φτάνει στην είσοδό του με ασφάλεια  λόγω της υφιστάμενης πεζοδρόμησης.

Επιπρόσθετα τονίζω ότι το Α.Τ. έχει αρμοδιότητα για το σύνολο του Δήμου (που εκτείνεται από την Σίμιζα   έως το Αρκούδι) και έχει άμεση πρόσβαση τόσο στην Νέα Εθνική οδό,  όσο και στην παλιά Εθνική οδό που διέρχεται έμπροσθεν του κτιρίου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι σε ΄΄δύσκολες ημερομηνίες ΄΄ για την ΕΛ.ΑΣ. όλα τα αυτοκίνητα – εξοπλισμός κλπ φυλάσσονται στον χώρο αυτό.

Ποια λοιπόν η χρησιμότητα της μεταφοράς του σε ένα από τα κτίρια του πρώην ΟΤΕ ή της πρώην Τράπεζας Πειραιώς (π.χ. );;;

Ποια λοιπόν η χρησιμότητα  να πληρώνει ο Δήμος από τα έσοδά του το ενοίκιο σε ένα κτίριο το οποίο από μόνο του δεν έχει να προσθέσει κάτι;;;

Ποια λοιπόν η χρησιμότητα να πληρώσει ο Δήμος από τα έσοδά του για την διαρρύθμιση και τις εργασίες προσαρμογής στις προδιαγραφές και ανάγκες ενός  Α.Τ. ;;;

Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν μία συντονισμένη προσπάθεια όλων μας -για ακόμη μία φορά – ώστε να επιτευχθεί η ενίσχυση σε προσωπικό τόσο του Α.Τ. Γαστούνης,  όσο και του Α.Σ. Βαρθολομιού ώστε να δυναμώσουν και να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρησιακές δυνατότητες για το Δήμο μας.

Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν μία συντονισμένη προσπάθεια όλων μας -για ακόμη μία φορά – ώστε να δημιουργηθεί Υποδιεύθυνση Ασφαλείας λόγω της αυξημένης παραβατικότητας . Άλλωστε οι προδιαγραφές του χώρου ήδη υπάρχουν.

Όλα τα υπόλοιπα είναι σαν να χορηγείς σε βαριά πάσχοντα ασθενή ασπιρίνες…

Υ.Γ.1. Να θυμάστε ότι το Α.Τ. δεν είναι ΚΕΠ …

Υ.Γ.2. Να θυμάστε ότι η θέση του υπάρχοντος Α.Τ. είχε ελεγχθεί και είχε κριθεί εξαιρετική από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τεχνικούς της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. …

Υ.Γ.3. Να θυμάστε ότι   δεν είναι πάντα το ΄΄καλύτερο΄΄    να προσπαθείτε να  ακυρώσετε  πετυχημένα και αναγνωρισμένα εγχειρήματα της προηγούμενης  Δημοτικής Αρχής…

Αλέξης Αθ. Καστρινός

πρ. Δήμαρχος Δήμου Πηνειού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ