Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP: Μουσική παράσταση με στόχο...

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP: Μουσική παράσταση με στόχο την κοινωνική και πολιτιστική ένταξη ατόμων με αναπηρίες

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP: “Accessibility for social and cultural inclusion”, ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΟ: “Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη”, το Σάββατο  6 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 θα παρουσιαστεί Μουσική Παράσταση στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας (Ισόγειο, Μανωλοπούλου 47 στον Πύργο).

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα εκπαιδευτικού μουσικού εργαστήριου που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, απευθυνόμενη σε ομάδες νέων με αναπηρίες ή χωρίς, που κατοικούν στην Ηλεία.  Μέσα από τη δημιουργική εμπειρία του εργαστηρίου προωθήθηκε η ενεργός κοινωνική ένταξη για όλους χωρίς περιορισμούς ή φραγμούς. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μουσική και τραγούδια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος σχετικά με τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου δήλωσε: «Αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός σπουδαίου εγχειρήματος για την κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, χωρίς περιορισμούς, φραγμούς ή προϋποθέσεις και ταυτόχρονα της ανάδειξης των δυνατοτήτων και των ταλέντων τους. Η συνύπαρξη και ισότιμη συμμετοχή τους στο Μουσικό Σύνολο, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της αξίας του έργου «Cross the Gap – Διασχίζοντας το Κενό: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη», το οποίο ελπίζω να αποτελέσει την αφορμή και την αρχή για την υλοποίηση κι άλλων αντίστοιχων δράσεων στην περιοχή μας. Η Π.Ε Ηλείας θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού  Νίκος  Κοροβέσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τον Πολιτισμό στέλνουμε μήνυμα ισότητας. Οι όποιες ιδιαιτερότητες των συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες, δεν αποτελούν εμπόδιο στην τέχνη, δεν αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβαση για διασκέδαση. Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είμαστε εδώ ώστε να δίνουμε κίνητρα και ευκαιρίες ένταξης σε ευπαθείς ομάδες».

Το έργο «CROSS THE GAP»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο CROSS THE GAP του διακρατικού Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020, το οποίο εντάσσεται στον ειδικό στόχο 2.1: Αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων ως εδαφικό πλεονέκτημα της περιοχής του προγράμματος. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (15%).

Κύριος στόχος είναι η δημιουργία νέων μοντέλων παρέμβασης για τη διατήρηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, συνδυάζοντας τη φυσική προσβασιμότητα και την ευρύτερη υλοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το έργο αποσκοπεί αφενός να βελτιώσει την πρόσβαση σε πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους, μέσω συγκεκριμένων έργων υποδομής, με στόχο την εξάλειψη κάθε φραγμού στην ελεύθερη κυκλοφορία των επισκεπτών και αφετέρου, να συμβάλλει στην ενεργό κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, διευκολύνοντας την υπέρβαση των ψυχικών φραγμών που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή αυτών των ατόμων στην πολιτιστική ζωή, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ