Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Ευρεία αναφορά στις συνεδριάσεις της...

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Ευρεία αναφορά στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου

Παν. Αντωνακόπουλος: «Στον Εισαγγελέα υποθέσεις που ο δήμος καλείται να πληρώσει από δικαστικές αποφάσεις»

Οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  του δήμου Πύργου, στα πλαίσια της έκθεσης πεπραγμένων του πρώτου εξαμήνου έτους 2021, βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Εκ μέρους  της αντιπολίτευσης   αναφέρθηκε πως πολλές από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  είναι έκτακτες,  οι οποίες εν συνεχεία κυρώνονται  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε αντίθεση με ότι συνέβαινε κατά το παρελθόν.

Χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρ. Σκαρτσιάρης  άσκησε κριτική στο γεγονός πως γίνονται έκτακτες συνεδριάσεις με αρκετά θέματα που δίνονται λίγη ώρα πριν από  τη διαδικασία, ενώ συγχρόνως  επέρριψε ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία, όπως είπε, εγκρίνει την πλειοψηφία των θεμάτων…

Για το ζήτημα αυτό  ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος ανέφερε πως λόγω του covid-19 έχουν εκδοθεί πολλές εγκύκλιοι που το επείγον βρίσκεται σε προτεραιότητα,  διότι  απαιτείται ταχύτητα αποφάσεων.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν  στην οικονομική υπηρεσία του δήμου, λέγοντας ότι πλέον η λειτουργία της  είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα, στα πλαίσια της νομιμότητας.

Ακόμα ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε γνωστό ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση   για τα  «μαργαριτάρια» κάποιων υπηρεσιών και της οικονομικής υπηρεσίας, αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις από τις οποίες ο δήμος Πύργου καλείται να πληρώσει χρήματα για διάφορες υποθέσεις (ΚΔΑΠ, ΤΟΕΒ κλπ.), οι οποίες θα  πάνε στον Εισαγγελέα.

Για το ίδιο θέμα εξάλλου, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιαν. Αργυρόπουλος  ανέφερε πως από τις 309 αποφάσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας, πάνω από 200 αφορούν τακτικές συνεδριάσεις που ανέρχονται  σε ποσοστό των 2/3.

Εν συνεχεία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου συνεχίστηκε με  θέματα προ ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων ήταν και οι συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων,  για τις οποίες όπως αναφέρθηκε ήδη ο δήμαρχος  έχει στείλει επιστολή στο υπουργείο με την οποία εκφράζεται η αντίθεση με την αύξηση  των μαθητών ανά τμήμα.

Αποφάσεις επίσης ελήφθησαν για την επιχορήγηση  και τη παραχώρηση χώρου στην ΑΟΛΑΠ για τη διεξαγωγή του 42ου ολυμπιακού ράλι στις 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021, τη χρήση χώρου από τη ΔΗΚΕΠ στην κεντρική πλατεία  για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τη μεταστέγαση του ενιαίου ειδικού επαγγελματικού σχολείου  Πύργου από τον Άγιο Ιωάννη στη Μυρτιά κ.α.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε  μέχρι αργά το βράδυ με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που μεταξύ άλλων αφορούσαν τη λήψη απόφασης έγκρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου

2020-2023 (Β΄ φάση), τη  σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου νεολαίας,  την παράτασης των  συμβάσεων  μίσθωσης των  κτιρίων  που στεγάζονται το 2ο Νηπιαγωγείο Πύργου και το 13ο Νηπιαγωγείο της πόλης κ.α.

Φωτογραφίες αρχείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ