Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔιήμερη εκπαίδευση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στον λιμένα Κατακόλου: Πρόληψη και...

Διήμερη εκπαίδευση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στον λιμένα Κατακόλου: Πρόληψη και καταστολή της θαλάσσιας ρύπανσης

Παν.  Αντωνακόπουλος: «Διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο την οικολογική συνείδηση»

Ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ενημερώνει πως θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκπαίδευση – σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο –αύριο  Τετάρτη (3/11) και μεθαύριο Πέμπτη (4/11) για την πρόληψη και την τυχόν καταστολή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Για πρώτη φορά, από την ημέρα λειτουργίας του Λιμένα του Κατακόλου, διοργανώνεται μια τέτοια δράση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αλλά κυρίως στο πλαίσιο της έμπρακτης ευαισθητοποίησης του ΔΛΤΠ στην  προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου και με την παρουσία και τη συνεργασία της της εξειδικευμένης σε αυτά τα θέματα Εταιρείας ‘ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος’. Στόχος είναι να ενημερωθούν όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας η οποία έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό,  αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούν, για τις δυνατότητες του ΔΛΤ Πύργου σε ότι αφορά και στον αντιρρυπαντικό εξοπλισμό, τον οποίο προμηθεύτηκε πολύ πρόσφατα,  αλλά και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό συμβάν στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης

Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/11 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και ώρες 11.00-14.30.

Το θεωρητικό σκέλος της εκπαίδευσης θα παρουσιαστεί από έμπειρο εκπαιδευτή της Εταιρείας ‘ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος’, με  τη χρήση Video Projector και Laptop.

Στα θέματα που θα αναπτυχθούν θα περιλαμβάνονται:

  • Εισαγωγή – Είδη & Τρόποι εισροής ρυπογόνων ουσιών εντός Λιμενικής Εγκατάστασης
  • Οι ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα
  • Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Πύργου με φωτογραφικό υλικό του εξοπλισμού του
  • Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων με έμφαση στην αγκύρωσή τους
  • Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του κατάλληλου υλικού ανάλογα με το περιστατικό
  • Αναφορά στα Μέσα Μεταφοράς Αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και σύγκριση αποτελεσματικότητά τους, ανάλογα με το είδος του Συμβάντος.
  • Προβολή VIDEO άσκησης αντιμετώπισης Θαλάσσιας ρύπανσης σε άλλη Λιμενική Εγκατάσταση
  • Διάλογος και συζήτηση

-Η πρακτική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4/11 στον Λιμένα του Κατάκολου ως ακολούθως:

    α) Πρακτική επίδειξη του συνόλου του εξοπλισμού του ΔΛΤ Πύργου από 10.00-11.00 της 4/11/2021

    β) Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας ρύπανσης με την χρήση αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και του ΔΛΤ Πύργου την ίδια ημέρα,  από ώρας 11.00- 14.00

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του ΔΛΤΠ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου,  με τις εκδηλώσεις αυτές, δείχνει έμπρακτα ότι συμμετέχει στις διαδικασίες κυρίως της πρόληψης και αν απαιτηθεί με τη βοήθεια και την συνδρομή όλων των πολιτών, πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε και στις διαδικασίες καταστολής θαλάσσιας ρύπανσης. Αποδεικνύουμε με την πρωτοβουλία αυτή για μια ακόμη φορά,  ότι μπορούμε πράγματι όλοι οι φορείς,  να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την οικολογική συνείδηση όλων μας και να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ