Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Πύργου: Ενημέρωση για το κέντρο συλλογής δειγμάτων Μυελού των Οστών

Δήμος Πύργου: Ενημέρωση για το κέντρο συλλογής δειγμάτων Μυελού των Οστών

Ξεκίνησε η ενημερωτική εκστρατεία από εθελοντές δότες,  σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Κοντά στους δημότες του Πύργου βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ανδρέας Βγενόπουλος όπου μαζί με τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ξεκίνησαν την πρώτη ενημερωτική εκστρατεία στο πλαίσιο ενεργοποίησης του τοπικού κέντρου ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων Μυελού των Οστών από εθελοντές δότες σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Κατά την διάρκεια της δράσης, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, ενώ συλλέχθηκαν και τα πρώτα δείγματα από τους εκπαιδευμένους νοσηλευτές της υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο δημιουργήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Πύργου, ως μέλος του Ελληνικού Δικτύου Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Όπως σημειώνει ο κ. Βγενόπουλος, η δημιουργία και λειτουργία του κέντρου στοχεύει, αφενός στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα και χρειάζονται μεταμόσχευση του Μυελού των Οστών (ή αλλιώς Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων), αφετέρου στη λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος, την τυποποίηση και  εγγραφή εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών προς ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

«Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης αξιών και θεσμών, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι χρήσιμη και επιτακτική περισσότερο από ποτέ» υπογραμμίζει ο κ. Βγενόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου στα τηλέφωνα 26210 22199 – 26210 31978 ή να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Πύργου (Αγ.Σπυρίδωνος 41) για περαιτέρω ενημέρωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ