Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠρόεδρος τοπικής κοινότητας Καυκανιάς Αρχ. Ολυμπίας:«Να επιτραπεί στους πληγέντες να οικοδομήσουν εκ...

Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καυκανιάς Αρχ. Ολυμπίας:«Να επιτραπεί στους πληγέντες να οικοδομήσουν εκ νέου»

Ολοκληρώθηκε η σταθεροποίηση του εδάφους μέσω του κεντρικού δρόμου

Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη ο πρόεδρος της Καυκανιάς κ. Γιώργος Ρηγόπουλος, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες  υπηρεσίες, για την  εκ νέου οικοδόμηση  στην πολύπαθη τοπική κοινότητα του δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Ήδη ο κεντρικός δρόμος εντός του χωριού, ο οποίος είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καθιζήσεις, έχει αποκατασταθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, γεγονός που  δείχνει τη σταθεροποίηση  του εδάφους  στο επίμαχο τμήμα της Καυκανιάς.

Από την άλλη πλευρά η μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από  την υλοποίηση  των διαδικασιών προκειμένου να μπορέσουν  οι πληγέντες να οικοδομήσουν, οδήγησε  κάποιους από αυτούς να αναζητήσουν σε άλλες περιοχές εκτάσεις προκειμένου να κατασκευάσουν από την αρχή τα σπίτια τους.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στους τοπικούς φορείς και κατοίκους, για το ενδεχόμενο  περαιτέρω ερήμωσης του χωριού…

«Οι υποδομές  είναι πλέον εντάξει στο χωριό και ο κεντρικός  δρόμος σταθεροποιήθηκε και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, αφού είναι   εγγυημένο το έργο. Αυτό που ζητάμε από τον περιφερειάρχη, τους  βουλευτές και γενικότερα την κυβέρνηση,  είναι να  μπορέσουν να οικοδομήσουν οι πληγέντες για να μην φύγουν οι κάτοικοι από το χωριό να πάνε αλλού, με συνέπεια να ερημώσει ο τόπος» υπογράμμισε ο κ. Ρηγόπουλος στην «ΠΡΩΤΗ».

Εξάλλου ένα επιπλέον  πρόβλημα που απασχολεί την πυρόπληκτη κοινότητα της Καυκανιάς, είναι η απομάκρυνση των καμένων  δέντρων, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για τις ανθρώπινες ζωές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ