Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν ξανά προβλήματα στο 1ο Λύκειο Πύργου

Οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν ξανά προβλήματα στο 1ο Λύκειο Πύργου

Στο προσκήνιο έρχεται εκ νέου

η ακαταλληλότητα των λυόμενων

Για εισροή νερών σε τάξεις έκαναν λόγο γονείς και μαθητές

Σε απαράδεκτες συνθήκες εξακολουθεί να στεγάζεται το 1ο Λύκειο Πύργου,  στα λυόμενα που υπάρχουν 11 και πλέον χρόνια, τα οποία  αντιμετωπίζουν πολλά λειτουργικά προβλήματα, με άμεσους αποδέκτες τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ»,  χθες κατά τη διάρκεια των  πρόσφατων έντονων  βροχοπτώσεων  υπήρξαν  προβλήματα τόσο  στο προαύλιο του σχολείου όσο και σε λυόμενες αίθουσες, οι οποίες έμπασαν βρόχινα ύδατα!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε  την έντονη δυσαρέσκεια γονέων, που επεσήμαναν το πρόβλημα, ζητώντας να βρεθούν άμεσα λύσεις δεδομένου ότι  ο χειμώνας  είναι μπροστά…

Όπως τόνισε  στην «ΠΡΩΤΗ» ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Πύργου κ. Ηλίας Ρέτσος, προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως κατά την είσοδο των μαθητών και καθηγητών στο προαύλιο χώρο του σχολείου, στο οποίο ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, χωρίς όμως ο ίδιος   να κάνει λόγο για  πτώση νερού εντός των λυόμενων.

Ωστόσο όπως εξήγησαν  μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί, υπήρξαν περιπτώσεις όπου τάξεις λυόμενων έμπασαν νερά, κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων, που προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες…

Να τονιστεί ότι στο εν λόγω σχολείο πριν από δύο περίπου χρόνια έγιναν σημαντικές επισκευαστικές  παρεμβάσεις, μέσω εργολαβίας του δήμου Πύργου,  αλλά δυστυχώς το πρόβλημα φαίνεται να επανέρχεται εκ νέου, σε  μια σχολική μονάδα που εδώ και αρκετά χρόνια κρίνεται ακατάλληλη για μάθηση.

Δυστυχώς όμως και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για  την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί το 1ο Λύκειο Πύργου.

Δικαίως υπάρχει προβληματισμός και δυσαρέσκεια στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς για έντεκα και πλέον χρόνια τα μαθήματα γίνονται σε λυόμενες αίθουσες.

Το πολύπαθο Λύκειο δικαιούται μόνιμη στέγαση που θα παρέχει σε μαθητές και καθηγητές το κατάλληλο και σύγχρονο περιβάλλον, όπως απαιτείται στη σύγχρονη εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ