Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑύριο Τρίτη στις 11 το πρωί, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου:...

Αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου: Σε νέα κινητοποίηση οι πυρόπληκτοι αγρότες

Σε κινητοποίηση θα προχωρήσουν αύριο Τρίτη 19 Οκτώβρη και ώρα 11 π.μ.  οι πυρόπληκτοι αγρότες, αρχικά με μηχανήματα   στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου κι εν συνεχεία στην Περιφέρεια, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, από τις καταστροφές που προκλήθηκαν τόσο από τον παγετό όσο και από τις πυρκαγιές.

Σε ανακοίνωσή τους η ΟΑΣΗ και η συντονιστική επιτροπή Πυρόπληκτων, επισημαίνουν τα εξής:

«Έχει περάσει τόσος καιρός (6 μήνες από τον παγετό και 2 από τις πυρκαγιές) και δεν έχουμε δει καμία βοήθεια από το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τώρα ξεκίνησαν να στέλνουν τα πορίσματα για τον πάγο τα οποία είναι πραγματική κοροϊδία. Τους πυρόπληκτους μας έχουν αφήσει για το μέλλον αν φυσικά καταφέρουμε να επιβιώσουμε μέχρι να αποφασίσει ο ΕΛΓΑ να μας δώσει τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε. Μας λένε για μια μικρή προκαταβολή στο φυτικό κεφάλαιο το Νοέμβρη, για το ζωικό που καταστράφηκε από 2022 και για τις εγκαταστάσεις έχει ο θεός.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε τον «μαύρο χρυσό» της Ηλείας να μετατρέπεται σε άνθρακα. Παρότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας καταστράφηκε όσο έμεινε θέλουν να το πάρουν μπιρ παρά. Τα ίδια είχαμε φυσικά με το καρπούζι, την πατάτα και τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα. Την ίδια στιγμή όμως το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο, τα λιπάσματα και όλα τα άλλα εφόδια τα πληρώνουμε πανάκριβα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας:

Για τους σταφιδοπαραγωγούς:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
  • Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, που η κυβέρνηση συνεχίζει να το δίνει μόνο στους εφοπλιστές. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια. Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Για τους Πυρόπληκτους:

  • ΑΜΕΣΑ αποζημιώσεις για τις καταστροφές σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
  • Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας. 
  • ΑΜΕΣΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά γιατί οι βροχές ξεκίνησαν και τίποτα δεν έχει γίνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ