Σύσκεψη έγινε χθες στο δήμο Ζαχάρως: Διοργάνωση Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Έναρξη των εργασιών για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής από τον Φορέα Κ.ΑΛ.Ο. (Culture and Prosperity s.c.e. ) στον Δήμο Ζαχάρως, έγινε χθες στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος  Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δήμητρα Σκαλτσά, ο αντιδήμαρχος  Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Φώτης  Αλεξανδρόπουλος και ο Director of Management and Internal Organization (CEO) της Culture and Prosperity s.c.e. κ.  Ταξιάρχης – Ιωάννης Σαραντόπουλος.

Η ΕΓΜ Ελλάδος  που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 21 Ιουνίου έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη. Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο  Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Ο Φορέας Κ.ΑΛ.Ο. Culture and Prosperity sce διαθέτει την εμπειρία για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής αφού από το 2018 έχει αναλάβει την διοργάνωση και στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (European Music Day in the Municipality of Andritsaina – Krestena) με αρκετές συμμετοχές νέων πού αγαπούν την μουσική.

Επίσης το Μουσικό Εργαστήρι που λειτουργεί και διαχειρίζεται στα Κρέστενα η Culture and Prosperity sce αποτελεί πυλώνας στήριξης αφού με την ολοκλήρωση της σχολικής σεζόν οι μαθητές παρουσιάζουν τα αποτελέσματά τους υπό την καθοδήγηση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας κας Βασιλικής Χαριλάου. Επιπλέον προκειμένου να υποστηριχθούν και να αναδειχθούν σε συλλογικό επίπεδο το πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και δημιουργικό πεδίο των πολιτών του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σε κάθε συνάντηση ακολουθείται από την Διοίκηση του Φορέα Κ.ΑΛ.Ο. η πρόσκληση και η συμμετοχή τοπικών συλλόγων και φορέων να παρουσιάζουν την θεματολογία που επιθυμούν. Αντίστοιχες ενέργειες θα προκύψουν και για τον Δήμο Ζαχάρως.

Ο φορέας Κ.ΑΛ.Ο CultureandProsperity Sce έχει δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook με τίτλο European Music Day in the Municipality of Zacharo έτσι ώστε οι πολίτες του Δήμου Ζαχάρως να την επισκεφθούν και να ενημερώνονται με σχετικές ανακοινώσεις, ενώ στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική διαρρύθμιση και στην ιστοσελίδας του Φορέα Κ.ΑΛ.Ο Culture and Prosperity sce

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ