Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝεκρό βρέφος 30 ημερών με καταγωγή από τον Πύργο

Νεκρό βρέφος 30 ημερών με καταγωγή από τον Πύργο

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους από το Πύργο που μιλά για τις δύσκολες ώρες που ζει η οικογένειά του

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα από τον Πύργο στον ALPHA Κύπρου: “μείναμε εκεί μέχρι που έφυγε αν γινόταν υπέρηχος κοιλίας ίσως να το προλαβαίναμε… για ένα απλό υπέρηχο χάσαμε το μωρό μας”.

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η ιατροδικαστική εξέταση και δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους. Από το βρέφος λήφθηκαν δείγματα για εξειδικευμένες ιστολογικές γενετικές μικροβιολογικές, εξετάσεις οι οποίες ενδεχομένως να δείξουν τι τελικά έγινε με το άτυχο βρέφος.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα όταν το άτυχο αγγελούδι παρουσίασε αδιαθεσία και απώλεια όρεξης, την επόμενη παρουσίασε πυρετό 38,1 και το πρωί της Τετάρτης οι γονείς του το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου εισήλθε στην παιδιατρική κλινική με πυρετό και ανορεξία.

“Είχε κάνει μόνο κάποια δέκατα πυρετό”, λέει ο πατέρας του βρέφους.

Υποβλήθηκε στις αιματολογικές εξετάσεις με τους γονείς να ενημερώνονται ότι είχε ένα άγνωστο μικρόβιο το οποίο θα καταπολεμείτο με αντιβίωση, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε καθώς σύμφωνα με τον πατέρα το βράδυ της Πέμπτης η κοιλιά του μικρού αγοριού είχε πετρώσει.

Αμέσως αποφασίζεται η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Μακαρειο που μετά από ενδελεχείς εξετάσεις οι γιατροί ενημερώνουν τους γονείς ότι υπήρχε υγρό στο στομάχι το οποίο πίεζε ζωτικά όργανα και έπρεπε να αφαιρεθεί.

Το βρέφος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε στις 1:30 ξημερώματα Παρασκευής.

Όπως διαπιστώθηκε το μωρό είχε υποστεί ρήξη σκωληκοειδίτιδας με αποτέλεσμα να υποστεί σηψαιμία. Κατά την εισαγωγή του έγινε άμεση προσπάθεια σταθεροποίησης της κλινικής εικόνας του νεογνού.

Στις 5:00 το πρωί το βρέφος υπέστη ανακοπή καρδιάς με τους γιατρούς να το επαναφέρουν ενημερώνοντας τους γονείς πως το μωράκι τους διασωληνώθηκε και ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη.

Μετεγχειρητικά υπήρχε ελαφρά βελτίωση αλλά σε μερικές ώρες το βρέφος εμφάνισε σοβαρή υπόταση, πολύ σοβαρή οξέωση και πολυοργανική ανεπάρκεια. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κλινική εικόνα του βρέφους συνέχισε να επιδεινώνεται και στις 11:00 το πρωί κατέληξε.

Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του μακάρειου απέδωσε το θάνατο του βρέφους σε μία σπάνια επιπλοκή. Οι γονείς του άτυχου βρέφους υπέβαλαν καταγγελίες στο ταε Λεμεσού για ιατρική αμέλεια σε βάρος του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού με την αστυνομία να διερευνά επί του παρόντος υπόθεση αιφνίδιου αφύσικου θανάτου.

Από την πρώτη στιγμή μέλη της αστυνομίας έσπευσαν στο Μακάρειο λαμβάνοντας καταθέσεις. Ενήμερο για τις εξελίξεις τηρείται και το Υπουργείο Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ