Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚώστας Ζαχαριάδης: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να την...

Κώστας Ζαχαριάδης: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να την τιμωρήσει την Ηλεία»

Από την Γαστούνη ξεκίνησε την διήμερη επίσκεψη του στον Νομό μας ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πρώτη ημέρα επίσκεψης στην Ηλεία ήταν η χθεσινή για τον βουλευτή Β΄ τομέα Αθηνών και Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστα Ζαχαριάδη. Ο κ. Ζαχαριάδης βρέθηκε χθες στην Γαστούνη συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας κ. Διονύση Καλαματιανό, την πρ. βουλευτή κ. Έφη Σαλτάρη, τον πρ. βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα, τον κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη  πρ. Γεν. γραμματέα του  Υπ. Ανασυγκρότησης, τον  υποψήφιο βουλευτή Ηλείας κ. Γ. Παναγιωτόπουλο και τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Παναγιώτη Φλεβοτόμο.

Αρχικά, ο κ. Ζαχαριάδης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο και ακολούθως εγκαινίασε το γραφείο Ο.Μ. Πηνειού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τέλος, ακολούθησε πολιτική συζήτηση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στις δηλώσεις του ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποσχέθηκε αμέσως μετά τις εκλογές ότι θα είναι παρών στο πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, ότι θα είναι παρών σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Δυστυχώς η πανδημία αύξηση για καιρό την απόσταση μεταξύ μας, τώρα όμως τρέχουμε να καλύψουμε αυτή την απόσταση. Η σημερινή μαζική παρουσία πολλών φίλων, συναγωνιστών και συντρόφων στα εγκαίνια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Γαστούνη, συμβολίζουν με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε κάθε γειτονιά για να μπορεί πρώτα να ακούει τα προβλήματα των πολιτών, να τα μεταφέρει στο κοινοβούλιο, να τα μετουσιώνει σε πολιτικό πρόγραμμα και να μπορεί να διασταυρώνει και να αντιστοιχεί τις δικές του πολιτικές προτάσεις με τις κοινωνικές ανάγκες.

Η Ηλεία είναι ένας Νομός με προοδευτικό πολιτικό πρόσημο ιστορικά και νομίζουμε πως για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να την τιμωρήσει. Δυστυχώς, ιδίως τα τελευταία χρόνια, η Ηλεία φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Και όχι μόνο αυτό, καθώς ξηλώνονται κατακτήσεις όχι της προηγούμενης κυβέρνησης όπως κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πει, αλλά της κοινωνίας συνολικά που τις διεκδίκησε και τις πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, η εξέλιξη με το Πάτρα-Πύργος είναι ιδιαίτερα οδυνηρή, εάν σκεφτεί κανένας ότι η καθυστέρηση και η ολιγωρία στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Η εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής και το γεγονός ότι πολλές φορές δεν εισακούονται τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, αποτελεί μείζον πρόβλημα για το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Το γεγονός ότι τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της περιοχής υποβαθμίζονται και κλείνουν και λόγω της ιδεοληψίας της κας Κεραμέως, αλλά και λόγω της ανατροπής του σχεδιασμού της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι επίσης σημαντικό για την κοινωνική συνοχή και την ευρωστία της περιοχής. Ακόμα, η Ηλεία φάνηκε να εγκαταλείπεται και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν είχαμε μία μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή. Βεβαίως όλοι θυμόμαστε την μεγάλη καταστροφή που έγινε τον Αύγουστο και ξύπνησε τις μνήμες της προ 15ετίας καταστροφής. Και το λέω αυτό επειδή όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν και δεν άλλαξε το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Άρα εδώ και με τις παρεμβάσεις που κάνει ο βουλευτής μας Διονύσης Καλαματιανός στο κοινοβούλιο ζητάμε από την κυβέρνηση τα ανάλογα μέτρα που παίρνει για την πυρόπληκτη Εύβοια να τα πάρει και για την Ηλεία και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης

Η επίσκεψη του κ. Ζαχαριάδη στην Ηλεία συνεχίζεται σήμερα με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

10:00 επίσκεψη στο πυρόπληκτο χωριό Κολίρι Πύργου

11:00: επίσκεψη στο πυρόπληκτο χωριό Πλάτανος Ολυμπίας

12:30: συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ