Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Έφυγε» η πρ. Βουλευτής Ηλείας Φωτεινή Στεφανοπούλου

«Έφυγε» η πρ. Βουλευτής Ηλείας Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ήταν σύζυγος του  Ακαδημαϊκού, Καθηγητή και Βουλευτή Στέφανου Β. Στεφανόπουλου

Εκλέχτηκε τον Οκτώβρη το 1993 με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης – Κηδεύτηκε σήμερα στην Αθήνα

“Έφυγε” προχθές το βράδυ από τη ζωή η Πανεπιστημιακός και πρώην Βουλευτής Ηλείας, Φωτεινή Στεφανοπούλου, το γένος Δεκάζου από την Τρίπολη Αρκαδίας.

Ήταν αρκαδικής καταγωγής, γόνος επιφανούς και ιστορικής οικογένειας από την Τρίπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία των Θεσμών στο Paris II και Ιστορία των Δικαίων της Αρχαιότητας και Παπυρολογία στην Ecole Pratique Hautes Etudes (IVe Section, Sciences Historiqves et Philologiques, Sorbone).

Στις εκλογές του Οκτώβρη το 1993, εκλέχτηκε Βουλευτής Ηλείας με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης.

Έκανε τεράστιο αγώνα μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Ακαδημαϊκό, Καθηγητή και Βουλευτή Στέφανο Β. Στεφανόπουλο, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, καθότι η  καταγωγή της ήταν από την Αρκαδική πρωτεύουσα.

Τελευταία διετέλεσε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ

είχε και  πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο αείμνηστος Στέφανος Στεφανόπουλος ευτύχησε μάλιστα να δει κάτι που ενδεχομένως να έχει συμβεί για πρώτη και τελευταία φορά στα πολιτικά μας χρονικά, να συνεκλεγεί δηλαδή με τη σύζυγό του βουλευτής στις εκλογές της 10-ης Οκτωβρίου 1993 με τον σχηματισμό της «Πολιτικής Ανοιξης». Ο Στέφανος στη Β’ Αθηνών και η κ-α Στεφανοπούλου στην Ηλεία, όπου ευνοούμενη από το σύστημα της εξομάλυνσης,  είχε αποσπάσει τότε την έδρα στην Ηλεία από τον  Βασίλη Κοντογιαννόπουλο.

Η κηδεία της Φωτεινής Στεφανοπούλο, που είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από λίγα χρόνια,  έγινε σήμερα στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών.

Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης

Φωτογραφία: kalimeraarkadia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ