Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύργος: Έφυγε από τη ζωή ένας γνήσιος πρόσκοπος ο Γιάννης Βαρουξής

Πύργος: Έφυγε από τη ζωή ένας γνήσιος πρόσκοπος ο Γιάννης Βαρουξής

Έφυγε από την ζωή χθες το βράδυ ο Γιάννης Βαρουξής, ένας γνήσιος άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επέλεξε να συνδέσει τη ζωή του με τον προσκοπισμό. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μετά από σχετική ανάρτηση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο εκλιπών έγινε Πρόσκοπος στο σύστημά Πύργου, το 1944, αμέσως μόλις επανιδρύθηκαν οι Πρόσκοποι μετά τον πόλεμο. Διετέλεσε Υπαρχηγός και Αρχηγός Τμημάτων, Τοπικός Έφορος Πύργου, Έφορος Περιοχής Πελοποννήσου και Μόνιμος Βοηθός Γενικού Εφόρου, επί σειρά ετών.

Συμμετείχε σε εκατοντάδες δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ήταν από τους καλύτερους εκπαιδευτές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Ποτέ δεν ξέχασε τον Πύργο, τον οποίο αγαπούσε. Κάθε καλοκαίρι ήταν εδώ, στην αγαπημένη του Σκαφιδιά και οι Πρόσκοποι του Πύργου είχαν την χαρά να τον υποδέχονται στις κατασκηνώσεις του.

Με τη βροντερή φωνή του, τη ζωντάνια και το κέφι του μας συνέπαιρνε ο λόγος του. Η Ηλειακή γη ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί και να τον αποχαιρετήσει στο τελευταίο του ταξίδι ενδεχομένως την Παρασκευή. Ο Θεός να τον αναπαύσει!» Η «Πρώτη» και το «protinews.com.gr» εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ